Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

Mobilt. De amerikanske myndighederne vil ikke ud med, hvilke mobiltelefoner der har de bedste og værste antenner. Dog vil de fortælle, at det kan have en stor betydning for dækningen, når man befinder sig uden for de store byer.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nogle mobiltelefoner har ti gange bedre antenner end andre

Dårlige antenner giver ringe dækning og større strømforbrug.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mobilsamtaler, hvor forbindelsen ryger konstant og sms'er, der ikke kan sendes, er ikke altid et spørgsmål om dårlig dækning fra mobilmasten i nærheden.

I mange tilfælde skyldes det kvaliteten af antennen på din mobiltelefon. Det skriver ing.dk.

LÆS ARTIKEL

For undersøgelser viser, at nogle mobiltelefoneres antenner kan være 10 gange dårligere end andre. Selv om placeringen af master har den største betydning, er valget af telefon altså langt fra ligegyldigt.

»Hvis man bor i Aarhus eller i København, er det ikke så vigtigt, men de gange, hvor man tager til stranden eller til sommerhus, dér vil man stå sig bedre, hvis man har en effektiv antenne«, fortæller antenneekspert og professor ved Aalborg Universitet Gert Frølund Petersen til ing.dk.

Resultaterne fra Gert Frølund Petersens undersøgelser viser, at nogle telefoner udsender deres signal 10 gange mere effektivit end andre og kan også modtage et signal, der er 10 gange svagere.

Navne på mobilermodeller kendes ikke

Og det går ikke kun ud over din mulighed for at ringe og sende sms uden problemer - det kan også gå ud over mobilens strømforbrug. For er signalet fra mobilmasten svagt vil mobilen kompensere for det at skrue op for antenneforstærkeren.

Desværre medler historien ikke noget om hvilke specifikke mobil-modeller, der er bedre end andre. Ifølge Gert Frølund Petersen findes tallene, men de offentliggøres ikke..

»Der er ingen tvivl om, at tallene findes, og at de bliver rapporteret til blandt andre de amerikanske myndigheder, men de offentliggør dem ikke,« siger Gert Frølund Pedersen, som selv ligger inde med antennemålinger for nogle telefonmodeller. Men de er heller ikke til offentliggørelse, da de dels er lavet sammen med industripartnere, og dels er nogle, Gert Frølund Pedersen har fra anden side.

LÆS OGSÅ

Det eneste, Gert Frølund Petersen kan fortælle er, at der ikke er nogle sammenhæng mellem mobiltelefonenes pris og kvaliteten på antennen.

»Tidligere var der måske en tendens til, at de meget dyre modeller også havde en dårligere antenne, fordi der var fokuseret på at proppe så meget ind i telefonerne som muligt, hvilket gik ud over antennen. I dag er der ikke den sammenhæng; billigere telefoner kan også have en dårlig eller god antenne, ligesom de dyre«, lyder det fra Gert Frølund Pedersen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden