Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Trykker du én gang på en tast på denne telefon, koster det en krone. Også selv om du fortryder eller har tastet forkert.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TDC-logik: Det koster en krone at røre én tast

Nu bør fastnetkunderne hos TDC smide telegiganten på porten, siger teleekspert.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis der er optaget, eller vennerne ikke er hjemme, så er de fleste enige i, at der er tale om et opkaldsforsøg, der koster hos nogle teleselskaber.

Men færre ved, at på TDC's fastnettelefoner koster det nu en krone bare at røre en enkelt tast. Uanset om du taster forkert eller fortryder. Eller det er dit barn, der leger med telefonen.

Smid TDC ud Det er virkeligheden, efter at TDC har hævet prisen for at løfte telefonrøret og røre en tast fra 22,5 øre til en krone.

Det får nu teleanalytiker Torben Rune fra firmaet Netplan til at opfordre forbrugerne til at droppe TDC's fastnet nu!

Sådan lyder den klare anbefaling fra teleanalytiker Torben Rune, efter at TDC nu har gjort det fire gange dyrere bare at løfte røret og trykke på en tast på sin fastnettelefon. TDC er selv kommet med det bedste argument - en opkaldsafgift på en krone, der opkræves ved den mindste berøring af telefonens taster.

LÆS ARTIKEL

Men i TDC's forstand er et telefonkald meget mere (eller mindre) end det. For det koster en krone bare at røre ved en enkelt tast på fastnettelefonen. Med andre ord: Hvis du kommer til at trykke 7 i stedet for 8 og derfor afbryder forbindelsen til telefonnettet, har fejltrykket kostet dig en krone.

Gælder ikke mobiltelefoner
Det gælder dog ikke ved trådløse fastnettelefoner, som først går på telefonnettet, når man trykker på opkaldsknappen.

Der er nemlig opstået en vigtig forskel på, om man bruger mobil- eller fastnettelefon.

På fastnettelefoner, som TDC stadig har over en million abonnenter på, har TDC nemlig hævet opkaldsafgiften til det firdobbelte, så det koster, bare der er trykket på en nummertast.

LÆS ARTIKEL

»TDCs definition af hvad et opkald er, stemmer ikke med, hvad forbrugerne forstår«, siger Torben Rune, direktør i analysefirmaet Netplan A/S.

Med TDC's nye takster, hvor opkaldsafgiften er hævet til en krone, koster det altså akkurat lige så meget at trykke på en enkelt tast og så lægge røret igen, som det koster at tale i timevis med en anden fastnetabonnenent. For TDC har til gengæld gjort samtalen til en anden fastnettelefon gratis.

Så det gælder bare om at holde familiens yngste fra at lege med telefonen.

LÆS ARTIKEL

»Problemet er egentlig ikke nyt, for sådan har TDCs definition af opkald været i mange år. Problemet er, at det nu koster fire gange så meget«, siger Torben Rune.

Torben Rune advarer direkte forbrugerne om, at man nu skal være ganske påpasselig, når man bruger sin fastnet telefon.

Svagtseende straffes rigtig hårdt
»Ældre og svagtseende som formodentlig laver flere fejl, straffes rigtig hårdt med den nye taksering, og det er blevet en fire gange bedre idé at stille fastnettelefonen et sted hvor familiens yngste ikke kan pille ved den«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Med de nye takster er der altså kommet endnu en god økonomisk grund til at skifte de gamle telefoner ud.

»På mobilnettet er et opkald et opkald«, siger Torben Rune.

»For på mobiltelefonen koster det først, når du trykker på opkald, og du kan taste forkert og slette så meget du har lyst. Det koster først når du trykker den grønne opkaldstast. Da opkaldsafgiften på de fleste mobilabonnementer ligger på omkring 25 øre, så har man altså fire forsøg imod et på fastnettet. Og har man ikke ligefrem planlagt at snakke i timevis, så bliver det formodentlig billigere at bruge mobilen alligevel«, siger han.

Det er faktisk rigtig dyrt

Og hvis den man ringer til har en mobiltelefon, så vil det formodentlig altid være billigst at ringe fra en mobiltelefon.

»Med TDCs nye fastnettakster koster det 79 øre i minuttet plus en krone at ringe til en mobiltelefon, og det er faktisk rigtig dyrt, når man sammenligner med, hvad det kan gøres for på mobilnettet«, siger Torben Rune, der opfordrer fastnetkunderne til at holde godt øje med de kommende telefonregninger.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden