Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

STORSKÆRM. Samsung Galaxy Beam praler af at kunne vise billeder og video i op til 50 tommer – direkte fra en projektor i toppen af telefonen.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samsungs nye smartphone satser på en besynderlig kombination

Samsungs nyheder på Mobile World Congress var skuffende i forhold til tidligere år.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En smartphone med indbygget projektor og en ny tablet med indbygget sagsanlæg.

Det var de to største nyheder, Samsung valgte at tage med på Mobile World Congress, som officielt åbnede i Barcelona mandag.

Verdens næststørste mobiltelefonproducent har valgt at gå stille med dørene på dette års mobilmesse, og holder i modsætning til konkurrenter som Sony og Nokia ingen pressekonferencer. I stedet har de nærmest ad bagvejen lanceret en lille håndfuld nye produkter.

En hjemmebiograf i lommen En af dem er Galaxy Beam, en Android-smartphone, der har en lille projektor bygget ind i toppen af telefonen.Samsung har tidligere rodet med at bygge projektorer ind i smartphones, men med Beam er det første gang, firmaet for alvor satser på den besynderlige kombination. Og hvad skal man så bruge en projektor til i sin mobiltelefon?

Det er der flere svar på. Forretningsfolk med stort præsentationsbehov kan afvikle powerpoints hvor som helst, og børnefamilier kan holde ungerne underholdt selv i de mest lavteknologiske omgivelser, fordi man altid har en storskærm i lommen.

Eller rettere, en knapt-så-storskærm. Opløsningen på projektoren er 640x360 pixels, hvilket svarer til en ti år gammel computerskærm. Alligevel skriver Samsung i sin udmelding til pressen, at projektoren kan klare et billede på op til 50 tommer.

De skriver dog ikke noget om, hvor tydeligt det billede så er. Galaxy Beam kommer på gaden til juli, og vil koste 4.000 kroner, før eventuelle abonnement-tilskud fra mobilselskaberne.

Benzin på patentbålet
Ud over Galaxy Beam har Samsung lanceret en ny udgave af deres meget omstridte tablet-computer Galaxy Tab.

Især den udgave, der har en skærm på 10.1 tommer har skabt en hel del furore hos Apple, der mener, at den er en direkte kopi af deres tablet, iPad.

De to firmaer har været i patentkrig med hinanden over hele verden, kulminerende i et fogedforbud mod Galaxy Tab 10.1 i Tyskland, hvor Samsung måtte udsende en specialudgave af tabletten for at få lov at blive på markedet.

Nu kommer så Samsung Galaxy Tab 2, der ligesom forgængeren kan fås med en syvtommers- og en titommers-skærm.

De officielle pressefotos afslører, at Galaxy Tab 2 er designet i to nuancer af grå, hvilket med sikkerhed er et forsøg på at undgå endnu et sagsanlæg fra Apple, der holder sig til én farve ad gangen på iPad.

(artiklen fortsætter under billedet)

Spørgsmålet er dog, om det er nok. Apple fastholdt deres anklage om patentbrud i Tyskland, selv efter Samsungs udsendelse af den tilrettede Galaxy Tab.

Laaaaaang batterilevetid
Den største forskel på de nye Galaxy Tab 2-modeller i forhold til deres forgængere er imidlertid batteri-levetiden.

I modellen med 10.1-tommer skærm har Samsung næsten fordoblet batteriets kapacitet, hvilket burde give en batterilevetid på mellem 15 og 18 timers konstant brug.

Og så kommer de to nye tablets med den seneste udgave af Googles Android-system, med det lækkersult-fremkaldende navn Ice Cream Sandwich.

De nye Galaxy Tab 2-modeller kommer på gaden i Danmark til maj, hvor syvtommer-versionen vil starte ved 2.400 kroner og titommer-versionen vil starte ved 3.000 kroner, hvilket er cirka 700 kroner billigere end rivalen, Apples iPad.

Nye udgaver af gamle modeller

Ud over Beam og den nye Galaxy Tab 2-serie, præsenterede Samsung en række nye udgaver af allerede eksisterende modeller.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Android-smartphones som Ace og Mini kom i nye versioner, hvoraf den sidste kan prale af at have NFC ombord – den nye teknologi, der blandt andet gør det muligt at betale i butikkerne ved blot at vifte med din smartphone foran Dankort-terminalen.

NFC-teknologien er endnu ikke så udbredt i Danmark, og måske netop derfor overvejer Samsung stadig om den nye Galaxy Mini skal udsendes herhjemme.

LÆS OGSÅ

Der kom også en endnu større version af Samsungs Galaxy Note på 10,1 tommer i forhold til den nuværende - også store - skærmstørrelse på 5,3 tommer.

Den nye Note 10.1 har, som navnet antyder, en skærm på 10.1 tommer, som man kan skrive på med en medfølgende pen. Note-modellerne har en funktion, der kan genkende håndskrift, men da Tjek.dk prøvede denne funktion under CES-messen i januar, stod det klart, at håndskrift-genkendelsen fungerer bedst på engelsk.

Note 10.1 kommer til at koste omkring 5.300 kroner, når den lander i butikkerne til maj.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden