Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARK LENNIHAN/AP
Foto: MARK LENNIHAN/AP

Amazons e-bogslæser Kindle til cirka 2.300 kroner har en skærm næsten på størrelse med iPad og en batterilevetid på over to uger.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sony e-bogslæser er bedst til prisen

I en test af 14 e-bogslæsere bliver Sonys mindste udnævnt til bedste køb.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sonys mindste og billigste e-bogslæser, Sony Reader Pocket Edition PRS-300, kan godt bide skeer med de bedste - og dyreste som iPad og Amazons Kindle DX.

Det viser en test af ialt 14 ebogslæsere i det tyske forbrugermagasin Stiftung Warentest.

1.290 kroner koster den i Tyskland, (dog set i dansk netbutik til 1.511 kroner) og det dårlige, der skal siges om den er, at den tager sig god tid, når den skal åbne en bog og vende siderne. Det sidste tager et par sekunder.

LÆS ARTIKEL

Og så har den testens mindste hukommelseslager på 512 megabyte uden mulighed for udvidelse. Det giver 'kun' plads til cirka 350 bøger i hukommelsen.

Til gengæld scorer den bedre karakterer på skærmens kvalitet under forskellige lysforhold end både Amazons Kindle DX og sin egen storebror i testen, Sony Reader Touch Edition PRS-600.

Sidstnævnte har, som navnet viser, en trykfølsom og lidt større skærm og en mp3-afspiller til en pris på 700-800 kroner mere.

LÆS ARTIKEL

Til gengæld scorer storebroren ikke højt på det vigtigste, nemlig hvor god skærmen er at læse under forskellige lysforhold.

Ingen af e-bogslæserne - bortset fra iPad'en, er naturligt nok gode at læse på i tusmørke, fordi skærmene ikke er baggrundsbelyste, men storebror Sony evner heller ikke at udnytte den særlige e-bogslæser-skærmteknik til at være læsbar i stærkt (sol)lys.

Den viser underlige ting, når solen skinner direkte på den, mens man bladrer i teksten, fremgår det af testen.

LÆS ARTIKEL

De to Sony e-bogslæsere kommer først til Danmark i henholdsvis november og januar næste år, men de kan købes på nettet, hvor danskerne også kan finde den lille model med en indgang til et ekstra hukommelseskort.

Testens samlede vinder er Bookeen Cybok Opus til omregnet 1.665 kroner. I Gyldendals e-bogbutik på nettet www.g.dk koster den 1.824 kroner.

Ligesom Sonys mindste har den en skærm på fem tommer og en batterilevetid på 14 dage, men den adskiller sig ved at åbne bøgerne hurtigt og ved at skærmen har den bedste mulighed for at læse teksten i dårlig belysning.

LÆS ARTIKEL

iPad'en er ikke vurderet sammen med de øvrige officielt, fordi den er så meget mere end en e-bogslæser.

Men på vurderingen på e-bog som sådan scorer den forholdsvist lavt især på grund af, at skærmens tekst næsten ikke er læsbar i skarpt lys, hvor skærmen endda genspejler sollyset, og at batteriet kun holder i ti timer i modsætning til konkurrenternes op til 14 dage.

Se hele testen (Eksternt link til tysk test) Bemærk, at priserne ikke er opdaterede på hjemmesiden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden