Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
mobil-tv. Dansk forsøgsvirksomhed sender som de første i verden almindelige tv-signaler i æteren, som via en dongle kan ses direkte på tablet-computere uden at brugerne skal slås om signalet, som de gør med mobil-tv i dag.
Foto: LÆRKE POSSELT (arkiv)

mobil-tv. Dansk forsøgsvirksomhed sender som de første i verden almindelige tv-signaler i æteren, som via en dongle kan ses direkte på tablet-computere uden at brugerne skal slås om signalet, som de gør med mobil-tv i dag.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt dansk mobil-TV får verdenspremiere på iPad

Mobil-tv i nye klæder når iPad og andre tablet-computere i løbet af sommeren.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mobil-tv blev aldrig den succes, som nogle håbede på. Billedstørrelsen egner sig ikke til større skærme, og er der mange brugere omkring en mobilmast, hakker billedet.

Men nu er en ny teknologi på vej, som måske vil indtage iPads og andre tablets i løbet af sommeren. Og det sker i Danmark som det første land i verden.

Tv til 700.000 husstande Det er den danske forsøgsvirksomhed på antenne-tv platformen, Open Channel, som i en årrække har sendt tv-signaler ud til 700.000 husstande i Københavnsområdet i en forsøgsvirksomhed, som lancerer flere og flere nye teknologier.

LÆS ARTIKEL

Den nuværende standard på antenne-tv-platformen, som Boxer TV har eneret på at distribuere i Danmark, hedder DVB-T, men allerede fra 1. april lancerer Boxer TV selv efterfølgeren DVB-T2, som kan sende mange flere tv-kanaler på samme plads i æteren.

Det vil blandt andet skabe plads til Boxer TV's nye HD-kanaler, som fylder næsten det dobbelte i æteren af, hvad en standard tv-kanal fylder.

Men Boxer TV er allerede på grund af fabrikanterne bagud med den nye signal-teknologi, inden de lancerer den 1. april, understreger Kenneth Wenzel, som er direktør i Open Channel og står bag efterfølgeren, DVB T2 Lite.

DVB-T2 Lite adskiller sig ved nemt at kunne nå især tablet-computere, fordi det eneste der kræves er en såkaldt usb-dongle, som allerede kendes fra det mobile internet 3G.

Men endnu er der ingen hverken fladskærme, settop-bokse eller usb-dongles i Danmark, der kan modtage de nye signaler.

»Men vi sender nu, da vi gerne vil gøre forbrugerne og fabrikanterne af settopbokse og fjernsyn samt forbrugerne opmærksom på, at der er noget, der hedder DVB-T2 Lite«, siger Kenneth Wenzel.

»Fabrikanterne af DVB-T2 bokse og fjernsyn burde begynde at bruge de nye DVB-T2 chip i stedet for, at de sparer en dollar i indkøb på en forældet DVB-T2 chip. Alle nye DVB-T2 chip understøtter T2 Lite«, siger han.

»Vi vil også gerne gøre forbrugerne opmærksomme på, at deres indkøbte DVB-T2 fjernsyn måske ikke er særlig langtidsholdbar, fordi fabrikanter kun lige præcis laver, hvad der er aktuelt lige nu, og ikke hvad der kommer i løbet af året. Allerede i 2007 vidste man, at DVB-T2 var en realitet, ligesom at jeg i tre år har sagt, at T2 kommer i 2012«, siger Kenneth Wenzel.

Han forudser, at Boxer TV allerede vil blive tvunget til at indføre den nye teknologi til tablet-computere fra 2013, når Boxer TV går i luften i en ny del af sendenettet kaldet MUX 6.

Alternativet for forbrugeren er at modtage for eksempel TV 2 på et abonnement via internettet.

De kan modtage det nye signal

Et eksempel på en tablet-computer, som er forberedt til at modtage den nye form for mobilt tv er den franske Archos tabletcomputer, som i løbet af foråret kommer med en DVB-T2 dongle med firmaet DiBcoms nye DVB-T2/T2 Lite chip.

Der er gjort plads til en dongle skjult bag et dække i kanten af tabletten, sål den ikke stikker ud.

Men også iPaden bliver modtagelig for det nye signal med en dongle med det rigtige stik.

LÆS OGSÅ

Når den nye dongle med teknologien kommer på markedet, kan den også anvendes til for eksempel en iPad med de rette stik. Det har dog lidt længere udsigter end med den franske Archos.

Open Channel vil også sende tv-signalet på den ældre teknologi, indtil der kommer usb-dongles og andre enheder på markedet, der kan viser DVB T2 Lite signalerne.

Det mener Kenneth Wenzel vil ske i løbet af tredje kvartal i år.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden