Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
SLOTTEMO LYNGSTAD MARTIN
Foto: SLOTTEMO LYNGSTAD MARTIN

billigere. I 2014 vil maksimalprisen på data blive sat ned til mindre end 2 kroner per MB, men allerede 1. juli i år falder prisen fra 20 kroner til 6,50 kroner per MB i andre EU-lande.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pris på datatrafik i udlandet falder markant

EU-landene har indgået en ny aftale om loft over priser på telefon, sms og data.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ny aftale blandt EU-landene sikrer allerede fra 1. juli i år, at prisen på mobilsamtaler, sms og mobilt internet i EU falder markant.

Det er det danske formandskab, der har lukket aftalen, og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) betegner aftalen som et markant resultat under EU-formandskabet.

Sidste udkald

Den eksisterende forordning udløber 1. juli i år, så det var ved at være sidste udkald.

Med den nye roamingaftale vil prisen på dataroaming falde fra cirka 20 kroner til maksimalt 6,50 kroner per MB den 1. juli i år.

LÆS ARTIKEL

I 2014 vil maksimalprisen på data blive sat ned til mindre end 2 kroner per MB. Desuden vil det blive muligt at købe et separat abonnement på roaming uden at skifte mobilnummer, oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet.

Roamingaftalen har været en højt prioriteret sag for det danske EU-formandskab, da den sikrer både forbrugerne og erhvervslivet beskyttelse mod skyhøje priser på mobilt internet.

Prisloftet på dataroaming er det helt nye i aftalen, men den sænker også de eksisterende prislofter for mobilsamtaler og sms.

Den politiske aftale skal endeligt vedtages af Europa-Parlamentet og Rådet. Forordningen træder i kraft den 30. juni 2012.

»Jeg er glad for, at vi har opnået en aftale, som sikrer forbrugerne markant lavere priser, og som samtidigt vil skabe reel konkurrence på sigt«, siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i en kommentar til aftalen.

EU har siden 2007 gradvist indført lavere priser på international roaming i EU ved at indføre lofter over de priser, som teleselskaberne kan opkræve af kunder for taleopkald og sms (detailprisen).

Samtidig er der indført lofter over de priser, som selskaberne afregner indbyrdes for at anvende hinandens mobilnet til opkald, sms og datatjenester i forbindelse med roaming.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden