Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

følsom. Stadig flere teleselskaber vil blokere sine abonnenters mulighed for at anvende gratistjenester.Men sagen er følsom. Operatører der leverer datanet har som princip, at de ikke skal bestemme, hvad kunderne anvender nettet til.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skype forbliver gratis i Danmark

Danske teleselskaber vil i modsætning til svenske ikke blokere for Skype.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens svenske teleselskaber arbejder på at blokere gratistjenester som Skype og Viber, har danske teleselskaber ikke sådanne planer.

Konkurrence på det danske telemarket er for hård og trafikken på Skype for lille, lyder det.

»Vi er naturligvis opmærksomme på problemstillingen. Men vi ser det ikke som en væsentlig udfordring inden for de næste par år, siger Johan Kirstein Brammer, mobildirektør ved TDC, og tilføjer:

»Det høje konkurrenceniveau, forbrugervenlige priser samt fokus på mobilpakker med alt inklusiv gør næppe Danmark til et first-mover-land«.

LÆS ARTIKEL

Heller ikke mobilselskabet 3 arbejder med planer om at blokere Skype og Viber, der giver brugerne mulighed for gratis via nettet at tale med venner, familie eller kolleger, selv om de befinder sig på den anden side af kloden.

»Vi har i øjeblikket ingen planer om at blokere for sådanne gratis tjenester. Trafikken på disse gratisydelser er ubetydelig«, siger Stine Green Paulsen, kommunikationschef ved 3.

»Jeg kan naturligvis ikke sige, om det vil ændre sig ude i fremtiden. Men aktuelle planer er der ikke«, føjer hun til.

Det samme siger pressechef ved Telenor, Peter Glüsing.

»Vi har ingen konkrete planer om lukke sådanne tjenester«, siger han.

»Det er et kompleks problem. Vi taler jo om neutralitet på nettet. Og problemet må nok løses i dialog inden for hele branchen«, siger han.

Det er Sveriges Radios, der onsdag fortæller, at svenske teleoperatører er i gang med at finde tekniske løsninger, så de kan blokere video- og telefonsamtaler via Skype og Viber, der er gratis på internettet.

Teleselskabernes arbejde med at blokere gratistjenester er en reaktion på, at stadig flere taler sammen uden at betale for det.

For knap et år siden meddelte Facebook, at det indledte et samarbejde med Skype, så 'fjæsets' mange hundrede millioner brugere skal kunne tale sammen uden at betale for det.

I en ny rapport fra EU-myndigheden Berec, der kontrollerer telefonimarkedet, konstateres det, at stadig flere teleselskaber vil blokere sine abonnenters mulighed for at anvende gratistjenester.

Men sagen er følsom. Operatører, der leverer datanet, har som princip, at de ikke skal bestemme, hvad kunderne anvender nettet til.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden