FUTURISME: Fritids-designerne på nettet har travlt med at gætte på, hvordan den nye Xbox 720 kommer til at se ud. Her er et af de mere fantasifulde bud.

FUTURISME: Fritids-designerne på nettet har travlt med at gætte på, hvordan den nye Xbox 720 kommer til at se ud. Her er et af de mere fantasifulde bud.

Forbrugerelektronik

Rygterne svirrer: Sådan bliver den nye Xbox

Xbox 720 får følgeskab af en lillebror, når den lanceres næste år, lyder det.

Forbrugerelektronik

Der er ikke bare én, men to nye Xboxe på vej.

Det er de seneste forlydender fra analytikere og medier i tech-miljøet, der forventer, at efteråret 2013 kommer til at stå i Xbox’ens tegn.

'Xbox 720' bliver højst sandsynligt den næste Xbox’ navn, og den lander i tredje kvartal af 2013. Det mener i hvert fald Doug Creutz, der analyserer tech-markedet for børsmæglerfirmaet Cowan and Company. Microsoft lancerede en ny version af Xbox 360 for to år siden, og det er simpelthen for tidligt at kommer med en efterfølger i år.

Mere naturlig kontrol over spil og underholdning
Magasinet Xbox World rapporterede i februar, at den næste Xbox kommer til at satse hårdt på en endnu mere naturlig kontrol over spil og den digitale underholdning, som Xbox’en også understøtter – f.eks. TV, musik og film.

Dette skal blandt andet ske gennem en ny version af kameramodulet Kinect, der er verdens hurtigst sælgende gadget, og som gør det muligt at bruge hele kroppen til at styre spil med. I den nye version menes Kinect at kunne registrere fingerbevægelser, hvilket vil sige, at du kan ”kaste håndtegn” til din Xbox for at udføre en kommando i et spil.

Men der kommer også en ny controller-pad til Xbox’en, som ifølge Xbox World får en touch-skærm indbygget, lidt i stil med den Wii U-controller, som Nintendo har lanceret til den næste generation af deres populære Wii-spilkonsol.

Den nye controller skulle så også fungere som fjernbetjening til TV-delen af Xbox 720 og som mus, når man vil surfe på nettet fra sin Xbox.

DVD, Blu-ray eller ingenting?
Rent hardwaremæssigt skulle Xbox 720 blive lidt af et kraftcenter med en grafikchip, der er seks gange kraftigere end den nuværende. Der er også gået rygter om, at Microsoft ville droppe skiverne totalt og satse på en Xbox, der udelukkende hentede ting fra nettet ned på sin indbyggede harddisk.

Det ville betyde, at alle de mennesker, der havde købt spil på DVD til deres Xbox 360, ikke ville kunne bruge disse spil i Xbox 720.

Men førnævnte Doug Creutz mener, at Microsoft simpelthen ikke tør tage den chance, og fortsat vil have et drev til fysiske medier i Xbox’en. I en pressemeddelelse udtaler han, at »Microsoft vil satse på en billig løsning med fysiske medier for at få prisen på boksen ned og få den udbredt hurtigere«.

Paul Raines, der er topchef i den store spilbutik-kæde GameStop, udtalte for nogle dage siden ved en regnskabsfremlæggelse, at han heller ikke troede på, at Microsoft ville droppe de fysiske medier endnu:

»Vi tror ikke på, at der kommer en konsol, der blokerer for dine gamle spil. Den forretningsmodel har endnu ikke virket«.

Så det store spørgsmål er naturligvis, om Microsoft sætter et Blu-ray-drev i den nye Xbox 720, eller om de holder sig til det gamle DVD-format. Blu-ray-drev i spilkonsoller er noget, de fleste forbinder med Sonys PlayStation 3, der er en af Xbox’ens allerstørste rivaler.

Microsoft satsede på Blu-ray-rivalen HD-DVD til Xbox for nogle år tilbage, men da dette format siden er blevet sendt til de evige jagtmarker, står Microsoft nu med et valg: Enten holder de sig til det forældede DVD-format, eller også sluger de kamelen og sætter et Blu-ray-drev i maskinen.

En Xbox-lillebror
En insider med indsigt i Microsofts udviklingsafdeling, der kalder sig MSnerd, er begyndt at lække informationer på et diskussionsforum på websiten Reddit.com. Her fortæller han, at der nogenlunde samtidig med Xbox 720 (som han kalder for Xbox Next), vil dukke en Light-udgave af Xbox 360 op.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den vil være baseret på ARM-chipteknologi, som er den samme type indmad, der sidder i tablets. Det betyder, at denne Xbox kan blive meget diminuitiv i størrelse, og langt billigere. MSnerd sammenligner den med AppleTV, som kun er lidt større end et spil kort og koster under 900 kroner.

Denne nye version af Xbox 360 vil kunne afvikle spil fra nettet, blandt andet fra Xbox Arcade, der er Microsofts netbaserede platform for små spil og casual gaming. Den kommer også til at være kompatibel med Kinect-modulet.

Verdens største spilmesse, E3, der finder sted i Los Angeles i juni, plejer at være hjemsted for lanceringer af ovenstående art. Men den officielle udmelding fra Microsoft er, at der ikke kommer noget Xbox-nyt i år. Så vi må formodentlig væbne os med en del tålmodighed endnu.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce