Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FUTURISME: Fritids-designerne på nettet har travlt med at gætte på, hvordan den nye Xbox 720 kommer til at se ud. Her er et af de mere fantasifulde bud.

FUTURISME: Fritids-designerne på nettet har travlt med at gætte på, hvordan den nye Xbox 720 kommer til at se ud. Her er et af de mere fantasifulde bud.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rygterne svirrer: Sådan bliver den nye Xbox

Xbox 720 får følgeskab af en lillebror, når den lanceres næste år, lyder det.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke bare én, men to nye Xboxe på vej.

Det er de seneste forlydender fra analytikere og medier i tech-miljøet, der forventer, at efteråret 2013 kommer til at stå i Xbox’ens tegn.

'Xbox 720' bliver højst sandsynligt den næste Xbox’ navn, og den lander i tredje kvartal af 2013. Det mener i hvert fald Doug Creutz, der analyserer tech-markedet for børsmæglerfirmaet Cowan and Company. Microsoft lancerede en ny version af Xbox 360 for to år siden, og det er simpelthen for tidligt at kommer med en efterfølger i år.

Mere naturlig kontrol over spil og underholdning
Magasinet Xbox World rapporterede i februar, at den næste Xbox kommer til at satse hårdt på en endnu mere naturlig kontrol over spil og den digitale underholdning, som Xbox’en også understøtter – f.eks. TV, musik og film.

Dette skal blandt andet ske gennem en ny version af kameramodulet Kinect, der er verdens hurtigst sælgende gadget, og som gør det muligt at bruge hele kroppen til at styre spil med. I den nye version menes Kinect at kunne registrere fingerbevægelser, hvilket vil sige, at du kan ”kaste håndtegn” til din Xbox for at udføre en kommando i et spil.

Men der kommer også en ny controller-pad til Xbox’en, som ifølge Xbox World får en touch-skærm indbygget, lidt i stil med den Wii U-controller, som Nintendo har lanceret til den næste generation af deres populære Wii-spilkonsol.

Den nye controller skulle så også fungere som fjernbetjening til TV-delen af Xbox 720 og som mus, når man vil surfe på nettet fra sin Xbox.

DVD, Blu-ray eller ingenting?
Rent hardwaremæssigt skulle Xbox 720 blive lidt af et kraftcenter med en grafikchip, der er seks gange kraftigere end den nuværende. Der er også gået rygter om, at Microsoft ville droppe skiverne totalt og satse på en Xbox, der udelukkende hentede ting fra nettet ned på sin indbyggede harddisk.

Det ville betyde, at alle de mennesker, der havde købt spil på DVD til deres Xbox 360, ikke ville kunne bruge disse spil i Xbox 720.

Men førnævnte Doug Creutz mener, at Microsoft simpelthen ikke tør tage den chance, og fortsat vil have et drev til fysiske medier i Xbox’en. I en pressemeddelelse udtaler han, at »Microsoft vil satse på en billig løsning med fysiske medier for at få prisen på boksen ned og få den udbredt hurtigere«.

Paul Raines, der er topchef i den store spilbutik-kæde GameStop, udtalte for nogle dage siden ved en regnskabsfremlæggelse, at han heller ikke troede på, at Microsoft ville droppe de fysiske medier endnu:

»Vi tror ikke på, at der kommer en konsol, der blokerer for dine gamle spil. Den forretningsmodel har endnu ikke virket«.

Så det store spørgsmål er naturligvis, om Microsoft sætter et Blu-ray-drev i den nye Xbox 720, eller om de holder sig til det gamle DVD-format. Blu-ray-drev i spilkonsoller er noget, de fleste forbinder med Sonys PlayStation 3, der er en af Xbox’ens allerstørste rivaler.

Microsoft satsede på Blu-ray-rivalen HD-DVD til Xbox for nogle år tilbage, men da dette format siden er blevet sendt til de evige jagtmarker, står Microsoft nu med et valg: Enten holder de sig til det forældede DVD-format, eller også sluger de kamelen og sætter et Blu-ray-drev i maskinen.

En Xbox-lillebror
En insider med indsigt i Microsofts udviklingsafdeling, der kalder sig MSnerd, er begyndt at lække informationer på et diskussionsforum på websiten Reddit.com. Her fortæller han, at der nogenlunde samtidig med Xbox 720 (som han kalder for Xbox Next), vil dukke en Light-udgave af Xbox 360 op.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den vil være baseret på ARM-chipteknologi, som er den samme type indmad, der sidder i tablets. Det betyder, at denne Xbox kan blive meget diminuitiv i størrelse, og langt billigere. MSnerd sammenligner den med AppleTV, som kun er lidt større end et spil kort og koster under 900 kroner.

Denne nye version af Xbox 360 vil kunne afvikle spil fra nettet, blandt andet fra Xbox Arcade, der er Microsofts netbaserede platform for små spil og casual gaming. Den kommer også til at være kompatibel med Kinect-modulet.

Verdens største spilmesse, E3, der finder sted i Los Angeles i juni, plejer at være hjemsted for lanceringer af ovenstående art. Men den officielle udmelding fra Microsoft er, at der ikke kommer noget Xbox-nyt i år. Så vi må formodentlig væbne os med en del tålmodighed endnu.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden