Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
STREAMING. Den nye AppleTV fylder meget lidt i landskabet, men kan næsten erstatte en hel hylde fyldt med Blu-ray- og DVD-skiver.

STREAMING. Den nye AppleTV fylder meget lidt i landskabet, men kan næsten erstatte en hel hylde fyldt med Blu-ray- og DVD-skiver.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apples nye net-tv boks kan købes fra i dag

Den nye AppleTV kan næsten konkurrere med fysiske medier, viser test.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Apple holdt pressemøde om iPad 3 for en uge siden, var der ikke så overraskende fokus i pressen på den nye iPad og hvad den kunne.

Det blev næsten overset, at Apple samtidig lancerede en ny version af deres TV-boks, AppleTV.

Og det er interessant fra et dansk synspunkt, da det er første gang, boksen er officielt tilgængelig i Danmark samtidig med resten af verden. Den lander på butikshylderne i dag.

Sofa-iTunes

AppleTV er en diminutiv sort æske, der virker som bindeled mellem dit TV og en række tilbud fra nettet.

Vigtigst blandt disse er adgangen til Apples iTunes-butik, der betyder, at du kan læne dig tilbage i sofaen, købe, downloade og se film fra iTunes i stedet for at se dem på computeren eller koble sidstnævnte til TV’et.

Den nyeste version af AppleTV understøtter også afspilning af film i 1080p – altså den fulde HD-opløsning, man blandt andet finder på Blu-ray-skiver, og en højere opløsning end de gamle DVD’er.

Fordi filmene sendes via nettet, er de dog nødt til at blive komprimeret en smule, så det ikke tager 100 år at downloade dem, eller streaming-kvaliteten ikke lider under, at man presse mere data igennem, end bredbåndsforbindelsen kan holde til. Og det er klart, at når man komprimerer video-data, så ryger noget af kvaliteten.

Kan Blu-ray-skiverne smides ud?
Alligevel konkluderer en del medier, der har testet den nye AppleTV, at den næsten kan erstatte din samling af Blu-ray-skiver.

Det handler om en balancegang, hvor man opvejer tabet i billedkvalitet mod de fordele, der er ved ikke at skulle have en fysisk filmsamling stående, eller skulle ned i en butik, hver gang, man gerne vil købe en film.

Især teknologi-websiten Ars Technica er gået i dybden og sammenligner i en test forskellen på AppleTV-udgaven af filmen 30 Days of Night i den fulde HD-opløsning og dens tilsvarende udgave på en Blu-ray-skive.

Forskellene er meget minimale, og for mange almindelige seere, vil der stort set ingen forskel være at spotte. Du kan se testen og forskellene i billedkvaliteten HER.

Det er især, når AppleTV skal gengive meget lyse dele af billedet, at den får problemer, hvor kompressionen får de lyse nuancer til at falde sammen. Men i det store hele er både detaljegraden og farvegengivelsen den samme, konkluderer Ars Technica.

Ikke 100% det samme som fysiske medier
Der, hvor AppleTV alligevel ikke helt kan følge med de fysiske medier endnu, er når der er hurtige bevægelser i billedet, eller når der er skiftende farvenuancer i baggrunden.

I det første tilfælde har AppleTV’en tendens til at gøre billedet en anelse mere utydeligt, i det sidste tilfælde har AppleTV tendens til det, der hedder banding.

Det er, når store felter i billedet bliver opdelt i forskellige nuance-striber i stedet for en glidende overgang. Dog er selv banding-tendensen mindre på den nye AppleTV, end man tidligere har set på streamede videotjenester, hvis man skal tro billederne i Ars Technicas test.

Den danske AppleTV er en anelse begrænset i forhold til den amerikanske version, der understøtter on-demand-tjenester som Netflix, Hulu og mange andre, og hvor man kan leje afsnit af TV-serier i 24 timer for en dollar. Det kan lade sig gøre at omgå de territoriale spærringer, der gør, at tjenesterne ikke er tilgængelige i Danmark, men det kræver et ret højt nørde-niveau.

Den nye AppleTV udkommer i danske butikker idag og koster 849 kroner.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden