STUEALTER: Blu-ray-afspilleren NSZ-GP9 giver både adgang til Google TV og Sony Music Unlimited, når den lander i Danmark i efteråret.
Foto: PR

STUEALTER: Blu-ray-afspilleren NSZ-GP9 giver både adgang til Google TV og Sony Music Unlimited, når den lander i Danmark i efteråret.

Forbrugerelektronik

Sony lancerer Google TV i Danmark i efteråret

Google vil for alvor i konkurrence med Apple og Microsoft på tv-markedet.

Forbrugerelektronik

Tilbage i januar lød det fra flere medier, at Google TV langt om længe var på vej til Europa, og ville lande i bl.a. Danmark i august.

Det var baseret på en række informationer, der slap ud til pressen under den store gadget-messe CES i Las Vegas.

Kampen om TV-skærmen Nu bekræfter Sonys franske marketingsdirektør imidlertid, at den europæiske lancering sker til efteråret, dog en måned senere.

LÆS ARTIKEL

Til den franske erhvervs-avis Les Echós siger marketingsdirektøren, at der er to Google TV-enheder fra Sony på vej til september, en Blu-ray-afspiller og en set-top-boks, hvis eneste funktion er at afvikle Google TV.

Det svarer overens til de informationer, Sony lod slippe ud i januar. Her hed det sig, at set-top-boksen NSZ-GS7 dog allerede ville komme i juni med en pris på 1.600,- kr. og at Blu-ray-afspilleren NSZ-GP9 ville koste 2.600,- kroner og være på gaden i august.

Google TV er Googles forsøg på at konkurrere med deres ærkerivaler Microsoft og Apple, der begge er gået seriøst ind på TV-platformen på det seneste.

Apple har et decideret TV-apparat i pipelinen, og har allerede stor succes med deres lille AppleTV-boks, der giver adgang til on-demand film og TV samt tjenester som iTunes, Flickr og YouTube på TV-skærmen.

Microsoft kører samme strategi med deres populære spilkonsol Xbox 360, hvor der er tilsvarende muligheder tilgængelige.

Søg, og du skal blive underholdt

Google TV er naturligvis baseret på søgning. Det betyder, at man f.eks. kan søge på ”Sherlock Holmes”, og så vil der dukke søgeresultater op, for hvor du kan se den populære detektiv, hvad enten det er som On Demand-film, på YouTube eller på DR1 senere på aftenen.

Så er det bare at klikke på søgeresultatet, så tager Google TV dig direkte videre til underholdningsoplevelsen.

LÆS OGSÅ

Google TV kan også gå på nettet via Googles Chrome-browser, og der er adgang til Googles app-butik Google Play, hvorfra du kan hente apps og spil, du kan afvikle på dit fjernsyn.

Sony har også smidt lidt funktionalitet oven i hatten. Med de to nye enheder kan du også få adgang til Sony Music Unlimited, der er Sonys Spotify-konkurrent, der lanceredes tidligere på året.

Du kan altså også blot bruge Blu-ray-afspilleren og set-top-boksen til at streame musik med.

I USA kan man købe fladskærms-TV med Google TV indbygget fra Sony. Der er endnu intet nyt om, hvorvidt disse også er på vej til Danmark.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

Forsiden

Annonce