Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

STUEALTER: Blu-ray-afspilleren NSZ-GP9 giver både adgang til Google TV og Sony Music Unlimited, når den lander i Danmark i efteråret.
Foto: PR

STUEALTER: Blu-ray-afspilleren NSZ-GP9 giver både adgang til Google TV og Sony Music Unlimited, når den lander i Danmark i efteråret.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sony lancerer Google TV i Danmark i efteråret

Google vil for alvor i konkurrence med Apple og Microsoft på tv-markedet.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tilbage i januar lød det fra flere medier, at Google TV langt om længe var på vej til Europa, og ville lande i bl.a. Danmark i august.

Det var baseret på en række informationer, der slap ud til pressen under den store gadget-messe CES i Las Vegas.

Kampen om TV-skærmen Nu bekræfter Sonys franske marketingsdirektør imidlertid, at den europæiske lancering sker til efteråret, dog en måned senere.

LÆS ARTIKEL

Til den franske erhvervs-avis Les Echós siger marketingsdirektøren, at der er to Google TV-enheder fra Sony på vej til september, en Blu-ray-afspiller og en set-top-boks, hvis eneste funktion er at afvikle Google TV.

Det svarer overens til de informationer, Sony lod slippe ud i januar. Her hed det sig, at set-top-boksen NSZ-GS7 dog allerede ville komme i juni med en pris på 1.600,- kr. og at Blu-ray-afspilleren NSZ-GP9 ville koste 2.600,- kroner og være på gaden i august.

Google TV er Googles forsøg på at konkurrere med deres ærkerivaler Microsoft og Apple, der begge er gået seriøst ind på TV-platformen på det seneste.

Apple har et decideret TV-apparat i pipelinen, og har allerede stor succes med deres lille AppleTV-boks, der giver adgang til on-demand film og TV samt tjenester som iTunes, Flickr og YouTube på TV-skærmen.

Microsoft kører samme strategi med deres populære spilkonsol Xbox 360, hvor der er tilsvarende muligheder tilgængelige.

Søg, og du skal blive underholdt

Google TV er naturligvis baseret på søgning. Det betyder, at man f.eks. kan søge på ”Sherlock Holmes”, og så vil der dukke søgeresultater op, for hvor du kan se den populære detektiv, hvad enten det er som On Demand-film, på YouTube eller på DR1 senere på aftenen.

Så er det bare at klikke på søgeresultatet, så tager Google TV dig direkte videre til underholdningsoplevelsen.

LÆS OGSÅ

Google TV kan også gå på nettet via Googles Chrome-browser, og der er adgang til Googles app-butik Google Play, hvorfra du kan hente apps og spil, du kan afvikle på dit fjernsyn.

Sony har også smidt lidt funktionalitet oven i hatten. Med de to nye enheder kan du også få adgang til Sony Music Unlimited, der er Sonys Spotify-konkurrent, der lanceredes tidligere på året.

Du kan altså også blot bruge Blu-ray-afspilleren og set-top-boksen til at streame musik med.

I USA kan man købe fladskærms-TV med Google TV indbygget fra Sony. Der er endnu intet nyt om, hvorvidt disse også er på vej til Danmark.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden