FORVENTNING. Denne smartphone, Samsungs Galaxy S II er den næstmest populære smartphone i verden. Dens længe ventede efterfølger kommer måske før end ventet.

FORVENTNING. Denne smartphone, Samsungs Galaxy S II er den næstmest populære smartphone i verden. Dens længe ventede efterfølger kommer måske før end ventet.

Forbrugerelektronik

Verdens næstmest populære smartphones efterfølger er på vej

Samsung barsler med planer om at lancere sin næste smartphone til april.

Forbrugerelektronik

Hvis man alene kigger på smartphone-modeller, er der ingen tvivl om at iPhone er den mest populære på verdensplan.

Men der sælges flere Android-telefoner end iPhones, fordi Android-platformen er bredt ud over mange forskellige fabrikanter og modeller. Og verdens næstmest populære smartphone-model er da også en Android. Det er Samsungs Galaxy S II, der nu får en efterfølger.

Overvejer en lancering i næste måned
Der var mange, der var skuffede, da Samsung besluttede sig for ikke at annoncere Samsung Galaxy S III til Mobile World Congress i Barcelona, der fandt sted for nylig. Mange havde så gættet på, at den med spænding ventede smartphone ville lande i maj i stedet – men nu ser det ud som om, den allerede bliver annonceret i næste måned.

Det var i hvert fald meldingen fra Samsungs Kim Young-ha, der er topchefen i den sydkoreanske elektronikgigants kinesiske afdeling, da han talte på Samsung Forum i Beijing onsdag.

»For at øge salget af Galaxy S III og Galaxy Note, der allerede er meget populær i Kina, overvejer vi at fremrykke lanceringen af Galaxy S III fra maj til april«, sagde Young-ha, hvis ord straks spredte sig som en løbeild over hele internettet. Det skriver det Samsung-fokuserede webmedie SammyHub.

Mobil kraftkarl med slank talje
Der er høje forventninger til Galaxy S III. Ifølge rygter viderebragt af det sydkoreanske elektronik-brancheblad ETNews, kan vi nemlig forvente en smartphone, der vil forsøge at gøre Motorolas Droid RAZR rangen stridig som verdens tyndeste. Galaxy S III skulle efter sigende kun være 7 mm tyk på det tyndeste sted.

LÆS OGSÅ

Hjernen i Galaxy S III skulle være en quad-core-processor, der næsten har samme computerkraft som de CPU’er, der sidder i bærbare computere i dag. Samtidig skulle den kunne klare 4G/LTE-mobildata og kunne vise video i HD via HDMI-stik, så man kan sætte den til sit TV og bruge den som afspiller.

Der går også rygter om at kameraet skal kunne optage video i 3D, og at der følger en elektronisk pen med, så man kan tage noter på den skarpe Super-AMOLED-skærm, der også skulle sidde i Galaxy S III.

Samsung er nummer ét i verden
Galaxy S III er efterfølgeren til Galaxy S II, som Samsung i februar kunne meddele, at de havde solgt 20 millioner eksemplarer af efter 10 måneder i butikkerne. Det gør Galaxy S II til den næstmest populære smartphone-model i verden efter iPhone, og den mest populære Android-model på markedet.

Samsung overhalede i 2011 de to tidligere indehavere af førstepladsen på salgshitlisten for smartphones, Apple og Nokia. Det skete, da Samsung rundede 95 millioner solgte smartphones på tværs af deres mange modeller, mod Apples salg af 93 millioner iPhones på en tæt andenplads, ifølge tal fra iSuppli. Også når man tager almindelige, ”usmarte” mobiltelefoner med i betragtning, er Samsung nummer et.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce