Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fremtidens fjernbetjening er din stemme

Samsung og LG er klar med TV-apparater, der styres med kroppen

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fremover vil dine gæster ikke tro, du er vanvittig, blot fordi du vifter ukontrolleret med armene foran fjernsynet og råber ad dit TV.

Det er nemlig sådan, TV-fabrikanterne gerne vil have os til at styre TV’ets funktioner fremover.

Først til mølle i Danmark er Samsung, der netop har sendt deres topmodeller med denne såkaldte 'SMART Interaction' ud i de danske butikker.

Startede som Xbox-tilbehør
Det var Microsoft, der startede denne nye bølge med deres Kinect-modul. Kamera-modulet, der kan sættes til Xbox 360, var egentlig allermest beregnet til at blive brugt til spil, så Microsofts spilkonsol kunne konkurrere med f.eks. Nintendo Wiis sjove, kropslige aktivitets-spil. Men inden længe fandt Microsoft ud af, at folk i overvældende grad brugte Kinect til at styre video- og musikdelen af Xbox 360s funktioner.

Det varede ikke længe, før Samsung fulgte trop og meddelte, at de skam også var på vej med lignende funktionalitet, men dog blot bygget ind i selve TV-apparatet. De kalder systemet for SMART Interaction, og det er modeller med denne teknologi ombord, der nu er på vej ud på danske butikshylder.

Sådan fungerer det
Der sidder et kamera og en mikrofon i toppen af det veldesignede TV, der opfanger dine bevægelser og din stemme. Akkurat, som du måske kender det fra din smartphone, kan du sige talekommandoer ud i rummet, der så får fjernsynet til f.eks. at skifte kanal eller skrue op eller ned for lyden.

Du kan også bruge kommandoerne til at bladre rundt i de mange Smart-TV-funktioner, som de nye Samsung-topmodeller har. Disse fjernsyn kan nemlig gå på nettet og vise web-tv eller film via video-on-demand. Det betyder også, at du kan ringe til folk via Skype på det nye TV, og videochatte helt uden brug af en computer.

LG på vej med opdatering
For at få fingre i SMART Interaction-funktionen, skal du lidt op i prislejerne. Det er nemlig kun Samsungs topmodeller i 7- og 8-serien, der tilbyder denne smarte måde at styre sit fjernsyn på, og de starter ved 14.000 kroner for en 40”-model.

Så får man til gengæld også en knivskarp LED-skærm, hvor man kan se væsentlig kvalitetsforskel fra f.eks. de LCD-skærme, de fleste mennesker har stående i hjemmet p.t.

Samsungs største konkurrent fra hjemlandet Sydkorea, er dog lige i hælene på storebror, når det gælder stemmeteknologi.

LG har netop meddelt via en pressemeddelelse, at du ikke engang behøver købe et nyt TV for at få stemmefunktionen, hvis du vel at mærke allerede har et Smart-TV fra LG. Det kræver bare en software-opdatering af TV’et, der foregår via dit trådløse netværk.

Opdateringen skulle ifølge LG være tilgængelig inden månedens udgang, og vil gøre det muligt at give talekommandoer til dit LG-TV ved blot at bjæffe dem ind i den medfølgende fjernbetjening.

Man kan så diskutere, hvor praktiske talekommandoer er, hvis man alligevel skal have remoten i hånden…

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden