Forbrugerelektronik

Fremtidens fjernbetjening er din stemme

Samsung og LG er klar med TV-apparater, der styres med kroppen

Forbrugerelektronik

Fremover vil dine gæster ikke tro, du er vanvittig, blot fordi du vifter ukontrolleret med armene foran fjernsynet og råber ad dit TV.

Det er nemlig sådan, TV-fabrikanterne gerne vil have os til at styre TV’ets funktioner fremover.

Først til mølle i Danmark er Samsung, der netop har sendt deres topmodeller med denne såkaldte 'SMART Interaction' ud i de danske butikker.

Startede som Xbox-tilbehør
Det var Microsoft, der startede denne nye bølge med deres Kinect-modul. Kamera-modulet, der kan sættes til Xbox 360, var egentlig allermest beregnet til at blive brugt til spil, så Microsofts spilkonsol kunne konkurrere med f.eks. Nintendo Wiis sjove, kropslige aktivitets-spil. Men inden længe fandt Microsoft ud af, at folk i overvældende grad brugte Kinect til at styre video- og musikdelen af Xbox 360s funktioner.

Det varede ikke længe, før Samsung fulgte trop og meddelte, at de skam også var på vej med lignende funktionalitet, men dog blot bygget ind i selve TV-apparatet. De kalder systemet for SMART Interaction, og det er modeller med denne teknologi ombord, der nu er på vej ud på danske butikshylder.

Sådan fungerer det
Der sidder et kamera og en mikrofon i toppen af det veldesignede TV, der opfanger dine bevægelser og din stemme. Akkurat, som du måske kender det fra din smartphone, kan du sige talekommandoer ud i rummet, der så får fjernsynet til f.eks. at skifte kanal eller skrue op eller ned for lyden.

Du kan også bruge kommandoerne til at bladre rundt i de mange Smart-TV-funktioner, som de nye Samsung-topmodeller har. Disse fjernsyn kan nemlig gå på nettet og vise web-tv eller film via video-on-demand. Det betyder også, at du kan ringe til folk via Skype på det nye TV, og videochatte helt uden brug af en computer.

LG på vej med opdatering
For at få fingre i SMART Interaction-funktionen, skal du lidt op i prislejerne. Det er nemlig kun Samsungs topmodeller i 7- og 8-serien, der tilbyder denne smarte måde at styre sit fjernsyn på, og de starter ved 14.000 kroner for en 40”-model.

Så får man til gengæld også en knivskarp LED-skærm, hvor man kan se væsentlig kvalitetsforskel fra f.eks. de LCD-skærme, de fleste mennesker har stående i hjemmet p.t.

Samsungs største konkurrent fra hjemlandet Sydkorea, er dog lige i hælene på storebror, når det gælder stemmeteknologi.

LG har netop meddelt via en pressemeddelelse, at du ikke engang behøver købe et nyt TV for at få stemmefunktionen, hvis du vel at mærke allerede har et Smart-TV fra LG. Det kræver bare en software-opdatering af TV’et, der foregår via dit trådløse netværk.

Opdateringen skulle ifølge LG være tilgængelig inden månedens udgang, og vil gøre det muligt at give talekommandoer til dit LG-TV ved blot at bjæffe dem ind i den medfølgende fjernbetjening.

Man kan så diskutere, hvor praktiske talekommandoer er, hvis man alligevel skal have remoten i hånden…

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce