HIT. Beoplay A8 er den – nu trådløse – efterfølger til B&Os største hit i årtier, dock’en Beosound 8.

HIT. Beoplay A8 er den – nu trådløse – efterfølger til B&Os største hit i årtier, dock’en Beosound 8.

Forbrugerelektronik

Sådan vil B&O (gen)invadere din stue

B&O havde trådløse tricks i ærmet, da de præsenterede deres nye Play-kollektion.

Forbrugerelektronik

Bang og Olufsens forårskollektion for almindelige dødelige er landet.

B&O Play, firmaets varemærke for lidt mindre pengepunge end dem, der normalt åbnes for at betale for Struer-firmaets produkter, er nu blevet sat på nogle flere modeller.

Heriblandt det TV, der for en god uges tid siden blev lækket til et dansk website og derefter gik verden rundt.

LÆS OGSÅ

Men B&O har også præsenteret en trådløs udgave af deres største sællert i mange år og en ny, innovativ iPad-højttalerdock.

Trådløs musik fra Apple-produkter
På trods af lækagen omkring det nye TV, som vi skrev om i sidste uge, var der alligevel noget nyt at høre om for de fremmødte journalister, da B&O holdt pressemøde onsdag.

Der var en lille overraskelse i form af Beoplay A3, en iPad-dock af de mere usædvanlige. Denne dock komplimenterer iPad’ens design, da den er formet som en kile, der både kan stå lodret og vandret.

Den slags gør Bang og Olufsen naturligvis ikke uden at teknologien følger med, så ganske smart kan Beoplay A3 variere de indbyggede diskanthøjttaleres afspilning, alt efter om docken vender den ene eller den anden vej.

På den måde får man en fornemmelse af stereo, uanset, hvordan iPad’en vender.

Et andet af de nye produkter, som B&O præsenterede på pressemødet, er Beoplay A8. Denne dock til iPod/iPhone/iPad er en videreudvikling af BeoSound 8, der med over 50.000 solgte eksemplarer er firmaets mest populære musiksystem i dets mangeårige historie.

Det nye ved Beoplay A8, ud over at docken nu er blevet en del af Play-familien, er at den nu er trådløs.

Den kan nemlig benytte sig af Apples trådløse musikafspilnings-system, AirPlay. Det betyder, at hvad enten du sidder i sofaen med din laptop og vil spille musik fra iTunes eller har iPad’en i skødet, kan du vælge Beoplay A8 som aktiv højttaler.

Men den kan naturligvis også fungere som helt almindelig dock, hvis du f.eks. har behov for at få ladet din iPhone op.


Beoplay V1 – grimt eller genialt?

Vi har allerede stiftet bekendtskab med Beoplay V1, der er en ny TV-model på et prisniveau, B&O ikke har befundet sig på i årtier - men det betyder nu ikke, at der er tale om en specielt billig model.

Som vi tidligere har skrevet her på siden, er der tale om et TV, der bryder med B&Os luksuriøse design og i stedet tager udgangspunkt i funktionalitet og minimalisme.

LÆS OGSÅ

Siden det danske website Recordere.dk lækkede billeder af V1, og verdens tech-medier samlede historien op, har forbruger-elektronik-fans verden over debatteret, om der er tale om et design, der kombinerer en yngre profil med prisbillighed – lidt ligesom IKEA, der for nylig lancerede deres eget TV – eller om der er tale om en grim øjebæ.

Designet er i hvert fald enkelt, med en højttaler i bunden, der spiller i en lydkvalitet, som B&O kalder for ”fantastisk autentisk”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Uanset, om man bryder sig om designet eller ej, så er der tale om en fladskærm på enten 32” eller 40” tommer. Kabinettet er lavet i enten sort eller hvidt stål, og kan kombineres med forskellige farver stof foran højttaleren. Højttalerstoffet fås i rød, gul, grøn, sølv eller mørkegrå.

En unik funktion ved TV’et er dets mange muligheder for installation i hjemmet. B&O kan levere en bordstander og et vægophæng (der kan vinkles op til 180 grader), men også et loftsophæng og en gulvstander. Det er især den sidste stander, der med dens fremtoning i rustfrit stål har fået kommentatorerne på verdens gadget-blogs til at ryste på hovedet og mene, at standeren får TV’et til at ligne alt fra et tørrestativ til et strygebræt.

Struer-design i flere farver
En detalje, der dog ikke var sluppet ud om det nye TV er, at Bang og Olufsen har inkluderet en automatisk lysstyrke-kontrol, der fungerer ved at en lille, infrarød sensor tager bestik af lyset i lokalet og sætter lysstyrken derefter. Ifølge B&O afhjælper dette trætte øjne.

V1 kan også gå dit lokale netværk via kabel eller Wifi og forbinde sig til en server med musik på. På den måde kan fjernsynet også bruges som musikanlæg. Og skulle man være ejer af en AppleTV, kan denne ikke bare tilkobles, men også placeres inde i V1’erens kabinet, så den ikke er synlig.

Den sidste nyhed, B&O havde i ærmet er nogle nye farvevalg til deres bærbare, aktive højttaler Beolit 12. Højttalerstoffet i det prisbelønnede design findes nu i mørkegrå, gul, lysegrå og blå.

Beolit 12 koster 5.495 kroner, mens man kan købe den kileformede iPad-dock Beoplay A3 for 3.999 kroner. Vil man have storebroderen, Beoplay A8, skal man slippe 8.499 kroner. TV’et Beoplay V1 koster 17.999 kroner.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce