Følemobil. Med en særlig type blæk kan mobiltelefonen kobles sammen med en tatovering. Nokia har netop taget patent på opfindelsen.
Foto: MARTIN BUBANDT

Følemobil. Med en særlig type blæk kan mobiltelefonen kobles sammen med en tatovering. Nokia har netop taget patent på opfindelsen.

Forbrugerelektronik

Nokia opfinder vibrerende tatoveringer

Elektroniske tatoveringer vil i fremtiden kunne kobles sammen med mobiltelefoner.

Forbrugerelektronik

Nok er der et stort marked for ringetoner til mobilen, men i fremtiden kan dette også gælde tatoveringer.

I en kombination mellem magnetisme og særligt blæk har Nokia nu taget patent på elektroniske tatoveringer, der pulserer i en særlig rytme alt efter, hvem der ringer til dig på mobilen.

LÆS ARTIKEL

Ifølge Nokias patent så er dækker det to forskellige måder at mærke mobilen på. Den ene er et slags "plaster", som let kan sættes på og pilles af huden, men som via et magnetfelt kan kommunikere med mobiltelefonen, og programmeres til at vibrere, når telefonen ringer.

Føl mobilen på kroppen

Den anden anvendelse er en reel fast tatovering med en særligt slags blæk, der kan gøres magnetisk efter påtegningen på huden. Dermed kan man få hvilken som helst tatovering, der efterfølgenden kan kobles sammen med mobil-telefonens signaler.

Nokia forudser, at vi i fremtiden i højere grad gerne vil føle vores mobiltelefon frem for blot at se på den, og dermed indkode telefonen og tatoveringerne til at spille forskellige rytmer alt efter, hvem der ringer.

LÆS ARTIKEL

Denne slags "interaktive tatoveringer" er i forvejen et større forskningsområde inden for sundhedssektoren, hvor man allerede nu kan "tegne" et lag af nano-sensorer direkte på huden af f.eks. diabetes-patienter, så de konstant får overvåget deres blodsukker-niveau.

Kilde:PopSci

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce