Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

RYGTEKONTROL. Verden venter spændt på iPhone 5, der dog formodentlig først kommer til oktober. Men rygterne om en større skærm, tyndere kasse, 4G-forbindelse og et stik i bunden svirrer allerede.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rygterne svirrer: Sådan bliver iPhone 5

Der er fire måneder til den næste iPhone bliver offentliggjort.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apples årlige lancering af en ny iPhone er en tradition, der snart har stået på i fem år.

Ligeså traditionelt er det, at mere substantielle rygter begynder at svirre omkring tre-fire måneder før den næste iPhone præsenteres.

Sådan er det også her i 2012, hvor de fleste forventer lanceringen af iPhone 5, som mange havde håbet på at se sidste år. Her er, hvad alverdens rygtesmede og spioner har opsnappet om den nye iPhone.

En større skærm
Fra at have en af de største skærme på markedet, da den blev lanceret er iPhonens skærm nu blandt de mindste. Konkurrenterne har for længst overhalet Apple med skærme, der er over en tomme større og har langt højere opløsning.

Apple er derfor nærmest nødt til at skrue op for skærmens størrelse for at følge med.

Men spørgsmålet er, hvor meget, de tør skrue op, før de æstetik-glade Apple-fans synes, telefonen er for stor. Tilbage i september berettede det japanske medie PC Watch, at deres kilder hos Apples komponentleverandører var sikre på, at iPhone 5 ville få en skærm på 4.2 tommer, hvilket er 0.7 tommer større end den nuværende.

Fire tommer og 4G
iPhone 5 nåede som bekendt ikke at blive færdig til oktober, hvor Apple så i stedet lancerede iPhone 4S.

Men rygtet om den større skærm har hængt ved. Reuters rapporterede i marts, at iPhone 5 måske kan komme helt op på 4,6 tommer i skærmstørrelse, hvilket næsten ville bringe den på størrelse med konkurrenter som Samsung Galaxy S III og HTC One X.

Reuters-historien spekulerede også i, at den større skærm også ville give plads til en hurtigere processor.

Siden blev rygtesmedene dog enige om, at skærmen slet ikke ville blive så stor. Kun en halv tomme større end nu, og selve telefonen ville blive en centimeter højere og to millimeter tyndere end den nuværende. Hele fire medier, iLounge, 9to5mac, Wall Street Journal og taiwanesiske Digitimes havde fra hver deres kilder hørt det samme: en skærm på ca. 4 tommer og en højere, men tyndere kasse.

Glasset på skærmen skulle i øvrigt også være på vej ud til fordel for et materiale, der hedder Liquidmetal. Det er en højteknologisk, gennemsigtig metallegering, som Apple har licens til, og dette rygte blev bragt til torvs af det koreanske nyhedsmedie ETNews.

Nyt connector-stik
I de seneste dage er der så dukket en række spionfotos op af iPhone 5-dele, der synes at bekræfte både den større skærm og rygtet om, at Apple har tænkt sig at udskifte det stik, iPhone forbinder sig til resten af verden med. Såvel Mac-websitet 9to5mac.com som den uafhængige iPhone-reparatørkæde uBreakiFix har sluppet billeder ud på nettet af en smallere, højere iPhone-kasse med et stik i bunden, der er mindre end normalt.

Det hænger fint sammen med tidligere rygter. I marts skrev websitet iMore, at de havde opsnappet to store nyheder fra troværdige kilder hos Apple. Ifølge sitet skulle der komme et nyt og mindre connector-stik på den nye iPhone.

Apple tilsluttede sig for et par år siden med en række andre mobilproducenter, der gerne ville gøre MicroUSB-stikket til en global standard for ladere og docks til smartphones. Måske er det denne ændring, der slår igennem nu.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvis rygterne taler sandt, er der nok mange Apple-ejere, der skal ud og købe nyt tilbehør, og man vil ikke længere kunne bruge det samme udstyr til iPad og iPhone uden en adapter.

iMore fortalte også, at den næste iPhone ville kunne håndtere 4G-datahastigheder via standarden LTE. Det dukkede allerede op i den nye iPad, så sandsynligheden for at dette rygte holder stik er ret god. Spørgsmålet er dog, om Apple også kan levere LTE-kompatibilitet i Danmark, hvilket de jo ikke kunne med den nye iPad.

Juni eller oktober?
En kort overgang var der tvivl om, hvornår den næste iPhone egentlig dukker op. Da iPhone 4S først blev udsendt i oktober, var det et brud på Apples normale tradition for at lancere nye iPhones i juni.

En japansk TV-station havde bragt et interview med en HR-ansat hos Foxconn-fabrikkerne, der samler iPhones for Apple, og han sagde, at firmaet havde været nødt til at ansætte 18.000 yderligere medarbejdere for at kunne nå at få telefonen ud til juni.

Men selv, hvis Apple ville tilbage på juni-sporet, kunne leverandørerne ikke følge med. Analysefirmaet Piper Jaffray meddelte i april, at de kendte til en kapacitetsmangel hos Qualcomm, der angiveligt leverer den LTE-chip, der skal sidde i iPhone 5. Et underskud på arbejdskraften, der betyder, at telefonen først kommer ud til oktober, og at Apple derfor holder sig til planen.

For et par dage siden blev dette rygte understøttet yderligere, da Apple officielt inviterede til pressekonference i forbindelse med deres World Wide Developer Conference i juni. Dette havde været et perfekt tidspunkt at lancere en iPhone på, hvis det skulle ske i juni. Men modsat, hvad Apple plejer at gøre, var der ingen hentydninger om en ny iPhone i invitationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvis nogen skulle være i tvivl om, at den nye iPhone kommer til at hedde iPhone 5, så kan tvivlen måske dæmpes lidt ved det faktum, at iPhone5.com netop er blevet købt af Apple efter lidt juridisk tovtrækkeri med et iPhone-forum, der sad på adressen før.

Omvendt snød Apple hele verden, da vi alle troede at den nye iPad ville hedde iPad 3…

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden