AFSLØRET. Instagram-brugeren Zac Altman tog et par billeder, mens håndværkere gik og satte bannere op, og afslørede dermed, at IOS6 er på vej.

AFSLØRET. Instagram-brugeren Zac Altman tog et par billeder, mens håndværkere gik og satte bannere op, og afslørede dermed, at IOS6 er på vej.

Forbrugerelektronik

I aften lancerer Apple en ny offensiv i mobil-krigen

Apple forventes at afsløre en kraftig opgradering af den software, der sidder i iPhonen.

Forbrugerelektronik

Klokken 19 dansk tid går Apples CEO, Tim Cook, på scenen for at fortælle verden om nogle af firmaets største nyheder i 2012. Det sker i Moscone West-centeret i San Francisco, hvor Apple i den kommende uge afholder deres store udvikler-konference, WWDC (World Wide Developer Conference).

Den største nyhed forventes at blive en overhaling af den software, der sidder i alverdens iPhones, iPads og iPod Touch’er.

Verdens mest avancerede iOS 6 er nu bekræftet som navnet på den nye software, ligesom det er 99,9 procent bekræftet, at iOS 6 vises frem på konferencen.

Det kan verden takke Instagram-brugeren Zac Altman for. Han smuttede nemlig lige forbi Moscone-centeret og tog et par billeder, mens håndværkere gik og satte bannere op inden åbningen af konferencen i aften dansk tid. Og et af de største bannere står der iOS 6 på.

Apple lægger ikke fingrene imellem, når det gælder forventningerne til det nye styresystem til deres mobile enheder. På banneret står der helt uden blusel, at iOS6 er verdens mest avancerede mobile platform – en klar henvisning til, at Apple ikke har tænkt sig at ligge på den lade side, når det gælder konkurrencen fra platforme som Android og Windows Phone.

Smider Google ud
Rygterne om, hvad iOS 6 kommer til at indeholde, begyndte allerede at svirre for længe siden.

Den største nyhed i iOS 6 forventes at blive på navigationsfronten, hvor Apple smider Google Maps på porten og erstatter den med sin egen kort-software.

Sidstnævnte skulle være langt mere avanceret og dybere integreret i styresystemet, hvilket f.eks. kan betyde, at den virtuelle assisten Siri i højere grad vil kunne hjælpe én med at finde vej via stemmekommandoer.

De fleste medier gætter dog på, at hovedfeaturen i Apples kortsoftware bliver 3D-grafik, så det, man ser på skærmen, i højere grad ligner det, man ser ud af forruden på bilen. Det forventes også, at der kommer væsentligt mere knald på brugervenligheden og hastigheden, som kort-app’en fungerer med.

Derudover antydede Tim Cook for nylig i et interview på websiten AllThingsDs konference D10, at Facebook vil blive tættere integreret i iOS 6 end nogensinde før. Twitter er allerede dybt integreret i softwaren, hvilket betyder, at man kan tweete direkte fra andre steder i systemet, og ikke behøver åbne app’en først.

Windows Phone-ejere har allerede kunnet gøre dette længe med såvel Facebook og Twitter, men nu kommer funktionen altså også til iPhone.

Rent grafisk kan der også ske noget. Websitet iPhonehacks.com har opsnappet et rygte om, at de nuværende grå farver på knapper og kanter i iOS-softwaren vil blive erstattet af noget mere sølv-baseret.

Vil ikke forstyrres

Den virtuelle, stemmestyrede assistent Siri forventes også at få en opgradering. Siri er kommet under megen kritik på det seneste, fordi de servere, som Siri bruger til at finde informationer i, ikke fungerer ordentligt.

Apple er nødt til at svare på kritikken, og eftersom websiten Techcrunch mener at vide, at Siri nu også får en fuld iPad-integration, kan det være, at firmaet benytter lejligheden til at rydde op i Siri-situationen.

LÆS OGSÅ

En række andre små, men brugbare funktioner er også på vej ifølge iPhonehacks.com. Apples sky-tjeneste, iCloud, skulle blive endnu bedre integreret i iOS6, sådan at du også automatisk kan synkronisere videofiler og dele fotos med andre.

Nogle af Apples butikker såsom App Store og iBookstore får en grafisk overhaling, og så kommer der angiveligt også en Do Not Disturb-knap, der blokere alle notificeringer, bannerreklamer med videre.

Apples åbningskeynote starter kl. 19 dansk tid mandag aften. I morgen vil du således kunne læse om, hvor mange af ovenstående rygter rent faktisk holdt vand, og om Apple havde overraskelser i ærmet, som techjournalisterne ikke havde opsnappet.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce