Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
priskrig? 3s initiativ i Storbritannien er udtryk for, at teleselskaberne vil begynde at konkurrere på roaming-priser i den nære fremtid.

priskrig? 3s initiativ i Storbritannien er udtryk for, at teleselskaberne vil begynde at konkurrere på roaming-priser i den nære fremtid.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

3 overvejer priskrig på mobildata i udlandet

Lige i tide før sommerferie-starten kommer kommer der nu skub i billig mobildata-roaming

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv de mest mobilkyndige blandt os har prøvet det.

Man glemmer at slukke for mobildata-delen på ens smartphone og tager glad til udlandet, mens telefonen stadig står og henter emails og anden data i baggrunden.

Desværre er de små megabytes ret dyre, når man er en tur udenfor Danmarks grænser, og så kommer man hjem til en grim overraskelse i form af en tårnhøj mobilregning. Det har EU forsøgt at sætte en stopper for – og nu ser vi de første effekter af den nye lovgivning på mobilmarkedet.

Europas til internet Mobilselskabet 3 er et af de få selskaber, vi har herhjemme, der også har en kraftig tilstedeværelse i udlandet.

3 har længe kørt med rabatordninger for deres kunder, når de bruger data på andre 3-netværk i EU, som f.eks. i Italien og i Storbritannien. Men netop den britiske afdeling af 3 tager nu et initiativ i kølvandet på en ny EU-lovgivning, der skal lægge låg på de høje roaming-afgifter på data.

På den anden side af Nordsøen har de nemlig introduceret The Euro Internet Pass, der giver mulighed for at forbruge fri mobildata for et fast beløb om dagen, nemlig 5 pund, eller cirka 46 kroner. Det gælder i ”understøttede” lande, hvilket formodentlig er der, hvor 3 enten er til stede eller har gode partner-selskaber.

Den danske afdeling af 3 står ikke lige foran at skulle lancere et lignende produkt, selvom det sikkert ville glæde mange af deres kunder, der skal på ferie i det europæiske hen over sommeren.

Men Stine Green Paulsen, som er 3s kommunikationschef i Danmark, holder alligevel en dør på klem.

»Der er ikke noget konkret lige nu, men vi ser naturligvis på de forskellige muligheder«, siger hun til Tjek.dk.

Den slags udtalelser plejer at være PR-sprog for, at tingene meget hurtigt kan blive langt mere konkrete. Chancerne for, at noget lignende kan blive lanceret i Danmark er derfor ret gode.

EU tvinger priserne ned 1. juli

3s initiativ i Storbritannien er udtryk for, at teleselskaberne vil begynde at konkurrere på roaming-priser i den nære fremtid. Det er en udvikling, der blev sat skub i, da et massivt flertal i EU-parlamentet i maj måned vedtog at sætte en øvre grænse for, hvad mobildata må koste, når man rejser udenfor sit hjemland.

LÆS OGSÅ

Med stemmerne 573 mod sølle 10 blev et lovforslag vedtaget, der fra 1. juli fastsætter den øvre grænse for mobildata-priser på 70 eurocent (ca. 5 kr. og 20 øre) pr. megabyte, man downloader udenlands.

Allerede næste år skal denne pris dog falde til 45 eurocent i 2013 og 20 eurocent i 2014. Dermed kommer priserne ned på omkring halvanden krone pr. megabyte, uanset, hvor i EU, man befinder sig.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden