priskrig? 3s initiativ i Storbritannien er udtryk for, at teleselskaberne vil begynde at konkurrere på roaming-priser i den nære fremtid.

priskrig? 3s initiativ i Storbritannien er udtryk for, at teleselskaberne vil begynde at konkurrere på roaming-priser i den nære fremtid.

Forbrugerelektronik

3 overvejer priskrig på mobildata i udlandet

Lige i tide før sommerferie-starten kommer kommer der nu skub i billig mobildata-roaming

Forbrugerelektronik

Selv de mest mobilkyndige blandt os har prøvet det.

Man glemmer at slukke for mobildata-delen på ens smartphone og tager glad til udlandet, mens telefonen stadig står og henter emails og anden data i baggrunden.

Desværre er de små megabytes ret dyre, når man er en tur udenfor Danmarks grænser, og så kommer man hjem til en grim overraskelse i form af en tårnhøj mobilregning. Det har EU forsøgt at sætte en stopper for – og nu ser vi de første effekter af den nye lovgivning på mobilmarkedet.

Europas til internet Mobilselskabet 3 er et af de få selskaber, vi har herhjemme, der også har en kraftig tilstedeværelse i udlandet.

3 har længe kørt med rabatordninger for deres kunder, når de bruger data på andre 3-netværk i EU, som f.eks. i Italien og i Storbritannien. Men netop den britiske afdeling af 3 tager nu et initiativ i kølvandet på en ny EU-lovgivning, der skal lægge låg på de høje roaming-afgifter på data.

På den anden side af Nordsøen har de nemlig introduceret The Euro Internet Pass, der giver mulighed for at forbruge fri mobildata for et fast beløb om dagen, nemlig 5 pund, eller cirka 46 kroner. Det gælder i ”understøttede” lande, hvilket formodentlig er der, hvor 3 enten er til stede eller har gode partner-selskaber.

Den danske afdeling af 3 står ikke lige foran at skulle lancere et lignende produkt, selvom det sikkert ville glæde mange af deres kunder, der skal på ferie i det europæiske hen over sommeren.

Men Stine Green Paulsen, som er 3s kommunikationschef i Danmark, holder alligevel en dør på klem.

»Der er ikke noget konkret lige nu, men vi ser naturligvis på de forskellige muligheder«, siger hun til Tjek.dk.

Den slags udtalelser plejer at være PR-sprog for, at tingene meget hurtigt kan blive langt mere konkrete. Chancerne for, at noget lignende kan blive lanceret i Danmark er derfor ret gode.

EU tvinger priserne ned 1. juli

3s initiativ i Storbritannien er udtryk for, at teleselskaberne vil begynde at konkurrere på roaming-priser i den nære fremtid. Det er en udvikling, der blev sat skub i, da et massivt flertal i EU-parlamentet i maj måned vedtog at sætte en øvre grænse for, hvad mobildata må koste, når man rejser udenfor sit hjemland.

LÆS OGSÅ

Med stemmerne 573 mod sølle 10 blev et lovforslag vedtaget, der fra 1. juli fastsætter den øvre grænse for mobildata-priser på 70 eurocent (ca. 5 kr. og 20 øre) pr. megabyte, man downloader udenlands.

Allerede næste år skal denne pris dog falde til 45 eurocent i 2013 og 20 eurocent i 2014. Dermed kommer priserne ned på omkring halvanden krone pr. megabyte, uanset, hvor i EU, man befinder sig.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce