forbindelser. På projektets hjemmeside kan man se, hvilke stik på opladekablerne, der skal til. Men har man bare sit eget standard ladekabel med et usb-stik i den ene ende og et stik, der passer i ens mobil i den anden, passer batterierne til alle mobiltelefoner.

forbindelser. På projektets hjemmeside kan man se, hvilke stik på opladekablerne, der skal til. Men har man bare sit eget standard ladekabel med et usb-stik i den ene ende og et stik, der passer i ens mobil i den anden, passer batterierne til alle mobiltelefoner.

Forbrugerelektronik

Nu kan du oplade din mobil i lommen på festivalen

Fem studerende søsætter projekt med udlejning af batterier på tre festivaler.

Forbrugerelektronik

På tre af Danmarks kendteste festivaler, Roskilde, Samsø og Skanderborg, kan man i år leje batterier, der kan puttes i lommen sammen med mobilen og oplade den der.

På Roskilde og Skanderborg Festival satses der stort på at opsætte Wi-Fi-spots, opgradere mobildækningen og udvikle gratis smartphone-apps, men det hjælper ikke meget, hvis det er for besværligt at holde sin smartphone opladet.

Smartphones holder kun et døgn

For brugen tapper meget strøm på en smartphone, som i de fleste tilfælde ikke kan holde mere end et døgn, før den skal oplades igen.

Konceptet bag de små batterier, der virker som en bærbar stikkontakt til smartphonen, hedder Volt og er udviklet af en gruppe studerende fra Design & Innovation på DTU, Danmarks Tekniske Universitet.

»Ideen er, at du kan lade din smartphone, når det passer dig«, fortæller ingeniørstuderende, Trygve Aabye Dam, som har startet Volt.

LÆS ARTIKEL

»Derfor lejer man et batteri, som kan byttes til et nyt, hver gang man har brug for strøm til telefonen«.

Han tilføjer, at batterierne ikke altid kan lade en smartphone helt op - især ikke de nyere Samsung smartphones, men derfor kan man også komme to gange hver dag og få skiftet sin mobile opladestation ud til en fuldt opladet.

Systemet foregår ved, at man booker en aftale for hele festivalen, og så går man hen til den faste bod og får byttet sit batteri op til to gange om dagen, når man har brug for det. Og der er ikke noget i vejen for, at man deler sit batteri med andre, hvis der er strøm til det.

Det hele koster 165 kroner for alle festivaldage. Derudover betaler man et depositum på 150 kroner, som refunderes når man afleverer batteriet den sidste dag.

Tidligere år har festivaldeltagerne måttet aflevere deres smartphone til opladning i en bod, eller de har måttet sidde ved en opladningsstand og vente på, at mobilen lader.

Og projektet falder i god jord hos arrangørerne af Roskilde Festival.

»Volts mobilbatterier er et spændende bud på en løsning for publikummer, som nok trækker stikket ud for at tage på festival, men samtidig ønsker at benytte deres mobil«, siger Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival.

Men da der er tale om et pilotprojekt, er der i år kun mulighed for, at 500 gæster kan være med. Formålet er at afprøve konceptet i mindre skala for at samle erfaringer, så servicen kan skaleres op til næste år.

»Interessen for projektet har været større, end vi turde håbe på. Vores mål er at udvide servicen til næste år«, siger Trygve Aabye Dam.

Det er fem studerende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) som designer, udvikler og bygger Volt. Alle læser Design & Innovation og er ved at færdiggøre kandidatstudierne. Ideen til Volt blev til under Roskilde Festival sidste år.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce