Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opdatering. Hackere går i stigende grad efter huller i programmer fra andre end Microsoft.
Foto: OLIVER BERG/DPA

Opdatering. Hackere går i stigende grad efter huller i programmer fra andre end Microsoft.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Manglende opdateringer er guf for computersvindlere

I sidste uge blev otte kunder i Danske Netbank lænset for 700.000 kroner. Se her, hvorfor det kunne ske.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I sidste uge kom det frem, at det var lykkedes svindlere at hacke otte danskeres computere og siden installere overvågningsprogrammer på dem. Herefter aflurede de i real-time deres NemID-koder og stjal 700.000 kroner

Bankerne er i øjeblikket i gang med at undersøge, hvordan det var muligt at komme udenom sikkerheden, men en ting er sikker. De otte netbankkunder havde ikke opdateret vigtige programmer på deres computere. Det vil sige, at de havde gamle programversioner med sikkerhedshuller kørende.

Windows Update er ikke nok Mange PC-brugere glemmer nemlig at opdatere deres programmer, og det gør dem sårbare overfor disse angreb med ondsindede programmer.

LÆS ARTIKEL

Selv hvis man bruger Microsofts automatiske opdateringsprogram Windows Update, er man ikke sikret.

En ny rapport fra det danske sikkerhedsfirma Secunia viser, at størstedelen af svaghederne findes i andre programmer end Microsofts, de såkaldte tredjeparts-programmer.

»Mange brugere tror, at hvis bare man bruger Windows Update, så er man sikker. Men det er vigtigt at anerkende, at man med Microsofts automatiske opdatering kun dækker 20 procent af de sårbarheder, der er i programmerne«, siger analysedirektør hos Secunia Stefan Frei.

79 procent af sårbarhederne ligger i andre udbyderes programmer, viser undersøgelsen.

Meget svært at holde alt opdateret
De fleste PC-brugere har installeret rigtigt mange programmer på deres computere. Alt fra browsere som Google Chrome og Firefox til hjælpeprogrammer som Adobes Flash Player og Reader.

»Vi har lavet en analyse, som viser at mere end halvdelen af vores brugere har mere end 66 programmer fra mere end 22 programudbydere på deres computere. Det betyder, at det er yderst kompliceret at holde alle disse programmer opdateret«, siger Stefan Frei.

Det betyder, at hvis man vil sikre sig mod ondsindede programmer som virus, orme og trojanske heste, skal man holde øje med og sørge for at opdatere samtlige programmer på ens computer.

Firmaerne kæmper for at lukke hullerne

Det fleste udbydere forsøger hele tiden at være på højde med de personer, som ønsker at misbruge sårbarheder i deres programmer. Derfor kommer der hele tiden nye opdateringer til programmerne.

Men rapporten fra Secunia viser, at det alligevel er muligt at finde sårbarheder i programmerne. De tyve største producenter af software har ikke formået at nedbringe antallet af sårbarheder i de seneste fem år.

Hvis man ikke orker eller kan finde ud af selv at opdatere alle de programmer, som man har installeret på sin computer, findes der nu programmer, som kan gøre det for en.

LÆS OGSÅ

»Hvis man forsøger at opdatere alle sine programmer manuelt, er man dømt til at fejle«, siger Stefan Frei fra Secunia.

Firmaet har udviklet et program, som har en gratis-version, som kan lave automatiske opdateringer af alle tredje-partsprogrammer på computeren.

Men secunia er ikke det eneste firma, der har et program, som kan løse denne opgave. Også sikkerhedsfirmaet CSIS står bag et program, Heimdal Security Agent, som kan klare opdateringerne automatisk.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden