Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

priskrig. Sonomio lagde ud i efteråret 2010 men løb fra starten lige ind i en voldsom priskrig på mobilmarkedet anført af det nye teleselskab Onfone, så Sonomio lå næsten underdrejet indtil marts 2011, hvor det blev relanceret med et koncept, der udelukkende bestod af flatrate-produkter.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konkursramte mobilkunder får lavere priser

Nyskabende dansk mobilselskab går konkurs, men kunderne lander i nyt selskab.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv ikke for et par garvede veteraner på det danske mobiltelefonmarked lykkdes det at holde det nye danske mobilselskab Sonomio i live.

Ifølge CVR-registret er det netop gået konkurs. Men det går tilsyneladende ikke ud over kunderne, som nu overtages af et andet dansk teleselskab i Haderslev, Comtalk, der ellers er specialiseret i ydelser til erhvervslivet.

Billigere i nyt selskab

Kunderne vil nemlig fra 1. august få endnu lavere priser og vil beholde konceptet fra Sonomio, der udelukkende består af flatrate-produkter - altså helt uden minutpriser, sms-priser og gebyrer af nogen art.

Mads Mortensen, der er direktør i Comtalk, siger, at selskabets systemer gør, at han kan sætte priserrne ned for de nye privatkunder fra 1. august.

LÆS ARTIKEL

»Vi er gode til at have erhvervskunder og klarer os godt. Nu skyder vi genvej til det private marked med overtagelsen af Sonomios kunder. Her i juli ligger vi lidt stille, men fra 1. august vil vi sætte gang i markedsføringen og blandt andet sætte priserne ned for de private kunder«, siger han.

Bortset fra, at Sonomios mål om at få næsten 60.000 kunder langt fra blev opnået, vil Mads Mortensen ikke fortælle, hvor mange kunder Comtalk har overtaget fra det krakkede selskab.

Sonomio lagde ud i efteråret 2010 men løb fra starten lige ind i en voldsom priskrig på mobilmarkedet anført af det nye teleselskab Onfone, så Sonomio lå næsten underdrejet indtil marts 2011, hvor det blev relanceret med et koncept, der udelukkende bestod af flatrate-produkter.

LÆS ARTIKEL

»Vi vil gerne rydde op i den jungle af gebyrer og afgifter, der præger den danske telebranche i en grad, så den danske forbrugers tillid til telebranchen er lavere, end den er til en brugtvognsforhandler«, sagde det dengang nye mobilselskabs salgschef, Tage Rasmussen.

Han har selv en fortid i mobilbranchen blandt andet som medstifter af Sonofon, som nu er opkøbt af det norske Telenor.

Sonomio's salgsmodel, som uanset hvilken pakke, man købte, indeholdt ubegrænset antal sms og mms, gratis oprettelse og ingen aftalebinding, fik ellers ros:

»Et så simpelt og overskueligt produkt er helt bestemt en god ide i et telemarked, som er præget af en så stor uigennemskuelighed, at det er svært for kunderne at se, om det i det hele taget kan betale sig at skifte udbyder«, sagde teleanalytiker Torben Rune fra firmaet Netplan.

Alligevel tog kunderne ikke konceptet til sig, måske fordi mange andre teleselskaber begyndte at sælge mobiltelefoni i pakker fremfor at holde regnskab med antallet af minutter og sms'er.

I starten var ambitionen hos Sonomio at få omkring 15.000 kunder indenfor et år svarende til en markedsandel på 0,2 procent. Senere skulle kundekartoteket tælle tre gange så mange, men det eneste regnskab fra selskabet taler om et underskud på 1,6 millioner kroner i dets første leveår.

Sonomios hjemmeside kører videre med samme udseende og navn som hidtil.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden