Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Billedet koster mellem 2,00 og 2,63 kroner hver gang, du gør det her: Printer det ud på din blækprinter derhjemme. Og noget mere, hvis din printer er en vaskeægte blæksluger.
Foto: Presse

Billedet koster mellem 2,00 og 2,63 kroner hver gang, du gør det her: Printer det ud på din blækprinter derhjemme. Og noget mere, hvis din printer er en vaskeægte blæksluger.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Billigst at printe fotos på nettet

Brug kun printeren til at printe enkelte billeder ud. Alt andet er for dyrt, viser en minitest.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er nemt og fristende at printe billederne fra barnedåben på familiens blækprinter.

Men det er dyrt - især, hvis der skal printes mere end en håndfuld billeder.

Det afslører en minitest, som Forbrugerrådets blad, Tænk, har gennemført. Ifølge bladet koster det 2,63 kroner pr. billede at printe selv, hvis det sker på en blækøkonomisk printer, som 'HP Photosmart Premium', og man printer ud på kvalitetsfotopapir. I testen har Tænk valgte 'HP advanced glossy'

Nemt at gøre det billigere
Hvis man kan nøjes med fotopapir af en lidt lavere kvalitet som 'HP everyday semi glossy', falder prisen til 2,00 kroner for et billede på 10x15 centimeter. Omvendt - hvis man har en printer, der bruger meget blæk, stiger prisen naturligvis.

Men det er nemt at finde forhandlere på nettet, der printer dine billeder til en pris, der er langt lavere end den, som du skal kan printe dem til.

Tænk har undersøgt prisen hos fire internetbutikker. Her ligger prisen på mellem 1,51 og 2,63 kroner pr. foto, når man bestiller 25 fotos på én gang. Prisen falder til mellem ,90 og 1,19 kroner, hvis man bestiller 200 billeder på én gang.

Blækket kan gøre stor forskel
Hvis man hellere vil bestille billederne hos sin lokale Photocare-forhandler, er prisen 1,50 kroner pr. stk for en bestilling på op til 150 billeder. Hvis man bestiller flere en 151 billeder på én gang, falder prisen til 1,25 kroner pr. foto.

Prisen på print selv-billeder varierer ganske meget, afhængig af hvilken printer man har, og hvilken type blækpatroner den bruger. Politiken Tjek har tidligere beskrevet, at de billige printere typisk bruger markant mere blæk end de dyre og omvendt. Det betyder, at den samlede pris efter to års brug ender på samme niveau, når man regner blækforbruget med i totalomkostningerne.

LÆS ARTIKEL

På baggrund af minitesten anbefaler Tænk, at man kun bruger hjemmeprinteren til at lave test og enkeltprint, eller når du har for travlt til at vente på levering.

Tænk gør opmærksom på, at testen ikke tager hensyn til kvalitet eller service hos netbutikkernes fotoservice.

LINK: Læs mere om fototesten på Tænks hjemmeside

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden