Forbrugerelektronik

Nu kommer printeren uden blæk

Polaroid har udviklet verdens første farveprinter, som ikke benytter blæk. Papiret indeholder krystaller, som skifter farve, når de varmes op.

Forbrugerelektronik

Enhver printer-ejers største irritationsmoment - de dyre printerpatroner - ser ud til at være overstået.

Firmaet Polaroid, tidligere kendt for sine kameraer, som selv spyttede billederne ud, sender verdens første blækløse printer på markedet, skriver Ingeniøren.

Firmaet har forkortet den nye teknologi til Zink for Zero Ink.

Hemmligheden ligger i fotopapiret. Det indeholder krystaller, der er farveløse ved stuetemperatur, hvorfor papiret ligner almindeligt, hvidt fotopapir.

Når printeren varmer papiret op, skifter krystallerne farve, hvilket frembringer det ønskede billede på papiret.

Polaroids pressemeddelelse indeholder ikke flere detaljer om, hvordan papiret og krystallerne er fremstillet, eller hvordan det bliver sikret, at papiret beholder billedets farver.

Indtjening på papiret

Printeren, der er batteridrevet, skriver billederne ud i et lille format, 7,5 gange 10 cm. Til gengæld er printeren i høj grad bærbar.

Printeren er desuden billig i fremstilling, men her holder de gode nyheder også op. For Polaroid har i følge Ingeniøren mulighed for at tjene på gyngerne, hvor de ikke tjener på karusellerne.

Firmaet kan tage sig godt betalt for fotopapiret, da brugerne ikke uden videre kan købe det specielle papir et andet sted.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

Forsiden

Annonce