Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
dårlig dækning? Eller dårlige smartphones? Eller begge dele? Det kan en ny app udviklet af ingeniørstuderende fra Aalborg afsløre, hvis mange nok bruger den.
Foto: MARTIN ZAKORA

dårlig dækning? Eller dårlige smartphones? Eller begge dele? Det kan en ny app udviklet af ingeniørstuderende fra Aalborg afsløre, hvis mange nok bruger den.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny app kan afsløre dårlige forbindelser på mobilmaster og smartphones

En gruppe ingeniørstuderende laver app, der dog kræver, at mange deltager.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet har udviklet en applikation til smartphones, som samler oplysninger omkring teleselskabernes netværk.

Applikationen har ingen funktion for brugeren, men henter man den og aktiverer den, kan hver enkelt være med til at kortlægge ikke alene teleselskabernes dækning de steder, smartphonen befinder sig, men også hvilke smartphones, der har gode og dårlige forbindelser.

Afslører antenneforhold

Er app'en aktiveret på mobilen, vil den en gang i mellem sende et signal til den nærmeste mobilmast og derefter sende data om signalet til til en database, hvor de studerende kan se alle detaljer omkring telefonen, oplysninger om teleselskabet, hvilken forbindelse der benyttes, forsinkelser på datatrafikken på mobilnettet samt mastens placering geografisk.

Det skriver ingeniørens netavis ing.dk.

LÆS ARTIKEL

Hvis mange deltager og jævnligt lader app'en være aktiv, kan de studerende bruge de indsendte data til at afsløre både kvaliteten af teleselskabernes mobilnetværk og kvaliteten af forskellige typer smartphones.

I sidste uge meddelte TDC, at selskabet jævnligt måtte smide smartphones af det hurtigere 3G-net over på 2G-nettet, fordi deres antenner og radioforbindelser var for dårlige.

Flere andre teleselskaber bekræftede, at de dyre smartphones er langt dårligere til at holdfe forbindelserne end de traditionelle mobiltelefoner, men TDC ville ikke afsløre, hvilke mærker og modeller, der var tale om.

Det kan de ingeniørstuderendes projekt nu fortælle, hvos tilstrækkeligt mange henter app'en og aktiverer den fra tid til anden.

Jakob Willer, direktør i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien (TI), er derfor ganske postitiv over for den nye applikation.

»Vi har ikke nogen interesse i, at huller i nettene ikke bliver afdækket. Som telebranche har vi en interesse i, at debatten om huller i nettene bliver så faktuel som overhovedet mulig. Og denne her app kan muligvis bidrage til at få et bedre faktuelt grundlag«, siger han til ing.dk

I første omgang er applikationen kun tilgængelig på Google Play (søg på nds8 eller Network Mapping), men en version til iPhone og iPad er også under udvikling.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden