dårlig dækning? Eller dårlige smartphones? Eller begge dele? Det kan en ny app udviklet af ingeniørstuderende fra Aalborg afsløre, hvis mange nok bruger den.
Foto: MARTIN ZAKORA

dårlig dækning? Eller dårlige smartphones? Eller begge dele? Det kan en ny app udviklet af ingeniørstuderende fra Aalborg afsløre, hvis mange nok bruger den.

Forbrugerelektronik

Ny app kan afsløre dårlige forbindelser på mobilmaster og smartphones

En gruppe ingeniørstuderende laver app, der dog kræver, at mange deltager.

Forbrugerelektronik

Ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet har udviklet en applikation til smartphones, som samler oplysninger omkring teleselskabernes netværk.

Applikationen har ingen funktion for brugeren, men henter man den og aktiverer den, kan hver enkelt være med til at kortlægge ikke alene teleselskabernes dækning de steder, smartphonen befinder sig, men også hvilke smartphones, der har gode og dårlige forbindelser.

Afslører antenneforhold

Er app'en aktiveret på mobilen, vil den en gang i mellem sende et signal til den nærmeste mobilmast og derefter sende data om signalet til til en database, hvor de studerende kan se alle detaljer omkring telefonen, oplysninger om teleselskabet, hvilken forbindelse der benyttes, forsinkelser på datatrafikken på mobilnettet samt mastens placering geografisk.

Det skriver ingeniørens netavis ing.dk.

LÆS ARTIKEL

Hvis mange deltager og jævnligt lader app'en være aktiv, kan de studerende bruge de indsendte data til at afsløre både kvaliteten af teleselskabernes mobilnetværk og kvaliteten af forskellige typer smartphones.

I sidste uge meddelte TDC, at selskabet jævnligt måtte smide smartphones af det hurtigere 3G-net over på 2G-nettet, fordi deres antenner og radioforbindelser var for dårlige.

Flere andre teleselskaber bekræftede, at de dyre smartphones er langt dårligere til at holdfe forbindelserne end de traditionelle mobiltelefoner, men TDC ville ikke afsløre, hvilke mærker og modeller, der var tale om.

Det kan de ingeniørstuderendes projekt nu fortælle, hvos tilstrækkeligt mange henter app'en og aktiverer den fra tid til anden.

Jakob Willer, direktør i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien (TI), er derfor ganske postitiv over for den nye applikation.

»Vi har ikke nogen interesse i, at huller i nettene ikke bliver afdækket. Som telebranche har vi en interesse i, at debatten om huller i nettene bliver så faktuel som overhovedet mulig. Og denne her app kan muligvis bidrage til at få et bedre faktuelt grundlag«, siger han til ing.dk

I første omgang er applikationen kun tilgængelig på Google Play (søg på nds8 eller Network Mapping), men en version til iPhone og iPad er også under udvikling.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce