Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MANU FERNANDEZ/AP
Foto: MANU FERNANDEZ/AP
Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smartphones er guf for kriminelle

Private og virksomheder er for lidt opmærksom på smartphones' sikkerhedsfarer.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Iphones og Android-baserede telefoner er efterhånden hvermandseje. Telefonerne er smarte og sætter brugerne i stand til mange ting.

Men der er naturligvis en ulempe. Samtidigt med at antallet af de såkaldte smartphones er stigende, så stiger risikoen for, at telefonerne misbruges til kriminalitet også.

»De cyberkriminelle ser naturligvis muligheder i telefonerne«, siger sikkerhedskonsulent Peter Schjøtt fra it-sikkerhedsfirmaet Symantec.

Ifølge Peter Schjøtt har man allerede set adskillige eksempler på, hvordan cyberkriminelle har udnyttet svaghederne i mobiltelefoner.

LÆS OGSÅ

»Helt simpelt har vi for eksempel set, at folk blev tilbudt at downloade et baggrundsbillede med Angelina Jolie. Samtidigt fik de imidlertid noget skjult software ned på telefonen, som ødelagde dens styresystem«, siger Peter Schjøtt.

Han kender også til eksempler på, cyberkriminelle har været i stand til delvist at overtage styringen af folks telefoner.

»De kan for eksempel komme ind på telefonen ved at lokke folk til at trykke på et bestemt link«, siger Peter Schjøtt.

Når først de er inde på telefonen, kan de så for eksempel afsende overtakserede sms-beskeder, som ejeren først opdager, når næste telefonregninger kommer.

Adgang til fortrolige oplysninger

Ifølge Peter Schjøtt kan der også være store sikkerhedsproblemer i forhold til virksomheder, der lader ansatte bruge smartphones i forbindelse med arbejdet.

»Man vil for eksempel ofte have adgang til sin mailkonto via telefonen. Hvis man så mister telefonen, vil det være en smal sag for andre at se mail, som for eksempel kan have et fortroligt indhold«, siger Peter Schjøtt.

Han peger på, at folk ofte mister mobile enheder som smartphone og tablets, hvilket i sig selv udgør en risiko.

LÆS OGSÅ

Ifølge Peter Schjøtt er det vigtigste, at både privatpersoner og virksomhederne tænker sig om, når det gælder smartphones og tablets.

»Det gælder først og fremmest om, at man er bevidst om, hvad enhederne skal bruges til, og så indretter sig efter det«, siger Peter Schjøtt.

Ud over almindelig sikring, som for eksempel virusbeskyttelse, peger han på, at især virksomheder bør lave sikkerhedsregler for, hvordan man bruger smartphones og planer for, hvad man skal gøre, hvis uheldet først er ude.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden