OVERHALET. Samsung Galaxy S III (bill.) solgte flere eksemplarer i tredje kvartal end iPhone 4S, anslår amerikanske analysefirma. Det er første gang siden dens gennembrud, at iPhone ikke er nummer ét.

OVERHALET. Samsung Galaxy S III (bill.) solgte flere eksemplarer i tredje kvartal end iPhone 4S, anslår amerikanske analysefirma. Det er første gang siden dens gennembrud, at iPhone ikke er nummer ét.

Forbrugerelektronik

iPhone vippet af tronen som verdens mest populære smartphone

Samsung solgte flere Galaxy SIII’er i sidste kvartal end Apple solgte iPhones.

Forbrugerelektronik

Så skete det: iPhone er ikke længere verdens mest populær smartphone.

Indtil nu har Apples iPhone ellers været sikker på toppen af salgshitlisterne, når man så på salget af enkelte modeller. Men nu har Samsungs Galaxy SIII overtaget posten.

Midlertidigt nummer to IPhone har nærmest siden den udkom været verdens foretrukne smartphone-model. Det er dog flere år siden, at Android-platformen overtog som den mest populære smartphone-software, men det skyldtes blandt andet, at der var langt flere modeller fra mange forskellige producenter til salg i butikkerne.

Hvor man kunne vælge mellem et hav af Android-modeller, var der altså kun én iPhone (dog i forskellige konfigurationer). Det betyder, at folk har købt Android-telefoner i alle størrelser og former, og derfor kunne Android for nogle år tilbage kåres som den mest populære platform til smartphones.

Men når man så på salget af en enkelt smartphone fra en enkelt producent, så var Apple en klar vinder. Og det er denne position, de nu er nødt til at opgive. Men det er kun for en tid.

Vender tilbage til førstepladsen med iPhone 5

Det er nemlig en meget specifik situation, der gør sig gældende. Det er analysefirmaet Strategy Analytics, bragt salgstallene til torvs, og de mener, der i tredje kvartal i år er blevet solgt 18 millioner udgaver af Samsung Galaxy S III mod 16.2 millioner iPhones. Men det er kun iPhone 4S, der er tale om.

LÆS OGSÅ

Som bekendt kom der en ny iPhone for et måneder siden, og det er helt normalt, at Apple sælger færre iPhones i tredje kvartal, fordi folk går og venter på den næste udgave af iPhone, der er på vej.

Således forventer Stategy Analytics da også, at iPhone er tilbage på tronen i fjerde kvartal, især fordi iPhone 5 sælger som varmt brød for tiden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce