Det kan være svært at gennemskue, om smartphonen benytter gratis wifi, den dyre dataforbindelse eller et fremmed netværk.

Det kan være svært at gennemskue, om smartphonen benytter gratis wifi, den dyre dataforbindelse eller et fremmed netværk.

Forbrugerelektronik

Sådan tjekker du din telefons trådløse net

Der skal blot få klik til for at bruge en billigere og hurtigere net-løsning.

Forbrugerelektronik

Man kommer hurtigt på nettet, når man har sin smartphone tilsluttet det trådløse internet derhjemme eller via et wi-fi-hot spot.

Så bruger man ikke sin mobile dataforbindelse, der både kan være dyr og langsom. Nogle gange smutter smartphonen af netværket, så den ikke længere benytter det trådløse netværk, men i stedet den mobile dataforbindelse eller naboens trådløse netværk.

Man opdager det som regel ved, at telefonen er meget langsom på nettet eller slet ikke vil gå online.

LÆS ARTIKEL Sådan tjekker du, om din telefon er tilsluttet via wi-fi:Android1. Klik på ’Hjem’-knappen, så du kommer ud på telefonens ’forside’. Tryk derefter på menuknappen, og vælg ’indstillinger’. 2. Tryk på menupunktet ’Trådløs og netværk’. 3. Nu kan du se, om punktet wi-fi er slået til, og om smartphonen er forbundet til et netværk og i givet fald hvilket. Er den gal, kan du slå wi-fi til eller gå ind under ’Indstillinger for wi-fi’ og finde det rigtige netværk.

LÆS ARTIKEL

iPhone

1. Klik på ’Hjem’-knappen, så du kommer frem til app-oversigten.

Klik på appen ’Indstillinger’ (med tandhjulsikonet).

2. Under punktet ’Wi-fi’ kan du nu se, om smartphonen er koblet til et trådløst netværk. Er den gal, så klik på menupunktet.

3. På det næste skærmbillede kan du dels slå wi-fi til og fra, dels vælgedet rigtige netværk.

LÆS ARTIKEL

Windows phone

1. Klik på Windows-knappen for at aktivere skærmen. Rul herefter til venstre hen til app-oversigten. Rul ned til punktet ’indstillinger’. 2. Find punktet ’Wi-fi’ og se, om der er tændt for den trådløse forbindelse. 3. Tryk på menupunktet, hvis den er gal. På den næste skærm kan du tænde og slukke for forbindelsen og vælge, hvilket trådløst netværk, du vil forbinde til. FACEBOOK


Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce