Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Screendump IKEA
Foto: Screendump IKEA

ENKELTHED. Til efteråret kan du få TV, musikanlæg, stereobænk, TV-møbel, Blu-ray-afspiller og internet-boks i én og samme kasse fra IKEA.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dit næste tv kan købes i Ikea

Så er det slut med at overveje, om fladskærmen passer til tv-bænken.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor tit har man ikke stået i den store, blå-gule kasse i forstæderne og overvejet, om den der BENNO eller EXPEDIT mon kan bære ens fjernsyn, om proportionerne passer og om det hele bare bliver grimt, når først man kommer hjem? Disse overvejelser gør Ikea nu til skamme ved at lave deres egne fjernsyn.

UPPLEVA-serien, der i forvejen er lavet til AV-udstyr, bliver nu udvidet med et rigtigt fladskærms-tv. Ikke bare en af de der tomme dummy-udgaver, der hænger på væggene i de små pseudo-hjem og modelstuer, hvor man kan lege far, mor og børn i Ikea-varehusene.

LÆS ARTIKEL

Nej, der er tale om rigtige, fungerende skærme med et medfølgende 2.1-højttalersystem (to stereohøjttalere plus en trådløs subwoofer), og der er endda WiFi-internet indbygget, hvis man skal tro den video, som Ikea har lagt ud på nettet i håbet om at nyheden kan sprede sig viralt. Du kan se videoen HER .

Der er ifølge det amerikanske website SlashGear også blevet plads til en USB-port, så man kan bruge anlægget til at afspille videoer og musik samt vise billeder fra en USB-stick.

Der er oven i købet et drev til dine Blu-ray-, DVD- eller CD-skiver. Ifølge Ikeas video er der tale om et såkaldt SMART-tv, hvilket vil sige, at man burde kunne hente indhold og apps fra nettet, som kan afvikles direkte på skærmen.

Slut med kabelhelvede
Der er heller ikke sparet på skærmens kvalitet. Den kan klare fuld HD-opløsning (1080p) og er en LED-skærm, hvilket giver et bedre billede end de LCD-skærme, der på nuværende tidspunkt står i mange, danske hjem.

Det hele styres fra en og samme fjernbetjening, og fordi det hele er bygget sammen, slipper man for kabler, der løber over det hele.

Og det er netop det store formål med UPPLEVA-konceptet, hvis man spørger dets designer, Francis Cayouette. Han udtaler i en pressemeddelelse, at »…idéen med UPPLEVA kom fra at have besøgt en masse folks hjem over hele kloden. Vi fik det indtryk, at folk leder efter en løsning til deres medieudstyr, der matcher deres møbler«.

LÆS ARTIKEL

Han bakkes op af Ylva Magnusson, en talskvinde fra Ikea, der til Washington Post siger, at »…vi fandt på det her, fordi vi kunne se at folk gerne ville af med alleredes kabler, og var trætte af bjerge af fjernbetjeninger«.

Laves i Kina

Det er ikke første gang, Ikea bevæger sig ud i at levere elektronisk tilbehør til hjemmet. Således har man i mange år kunnet købe køkkenudstyr som for eksempel køleskabe hos Ikea, skabt i samarbejde med kendte producenter som bl.a. Whirlpool. UPPLEVA er også lavet i samarbejde med en ekstern producent, nemlig kinesiske TCL.

UPPLEVA fås i tv-størrelser fra 24 tommer (der dog ikke har internetadgang) og opefter. IKEAs bud på et komplet stuealter bliver tilgængeligt i en række lande, deriblandt Danmark, allerede til efteråret, mens resten af verden må vente til foråret 2013.

Priserne starter ved 6.500 svenske kroner, eller cirka 5.440 danske kroner.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden