Køb genopladelige batterier i stedet for engangsudgaven som dem på billedet.
Foto: RUNE PEDERSEN

Køb genopladelige batterier i stedet for engangsudgaven som dem på billedet.

Forbrugerelektronik

To genopladelige batterier er bedre end alle andre

Forbrugerbladet Tænk har testet 28 genopladelige batterier

Forbrugerelektronik

Der er ingen grund til at være sparsommelig og købe de billigste genopladelige batterier.

Prisforskellen udjævner sig i løbet af genopladningerne til stort set ingenting.

28 batterier testet
Det viser en omfattende test af 28 genopladelige batterier, som Forbrugerrådets blad Tænk har foretaget og som bliver bragt i det nummer, der netop er kommet på gaden.

Tænk har testet batterier i størrelserne AA og AAA af typen NiMH (nikkel-metalhydrid). Man har blandt andet testet om den lovede kapacitet står til trone og batteriernes selvafledning.

LINKLæs hele testen på Tænks hjemmeside (adgang kræver login eller engangsbetaling på 30 kr.)

Mister pusten af sig selv
Det sidste skyldes, at genopladelige batterier altid aflader sig selv - selv om de ikke bliver brugt. Ifølge testen kan batterierne dog godt ligge op til to måneder uden at være helt afladte.

LÆS ARTIKEL

Efter 30 dage havde AA-batterierne fra Ikea stadig en kapacitet på 96 procent, mens AA-batteriet GP 250AAHC U4 med sine 74 procent havde mindst kapacitet tilbage.

På baggrund af testen anbefaler Tænk to batterier:

Størrelse AA:
GP ReCyKo+ 210AAHCB (øverste)

Batteriet får betegnelsen 'meget god' på alle målte parametre. Batteriet er fundet til omkring 30 kroner pr. batteri.

Størrelse AAA:
Varta Ready 2 uge 800 mAh (nederst)

Også dette batteri får betegnelsen 'meget god' på alle målte parametre. Dette batteri er fundet til 18 kroner pr. batteri.

Bedst til kortvarigt brug
Det gode råd er, at man oplader sine batterier kørt før de skal bruges og at de fungere bedst i apparater, der bruger strøm i kortvarige perioder. Eksempelvis i et kamera, en lommelygte eller i en fjernstyret bil.

Et andet godt råd er, skriver Tænk, er man går efter modellen og ikke efter mærket. Testen viser, at batterier fra eksempelvis Varta både ligger i top og i bund. De dårlige placeringer skyldes primært, at batterierne mister markant kapacitet efter 150 genopladninger.

En tommerfingerregel i branchen er, at genopladelige batterier kan oplades 1.000 gange. Tænk har kun genopladt batterierne 200 gange, men allerede dér har omkring halvdelen af batterierne problemer med kapaciteten.

Tænk har udover batteritesten også testet 25 batteriopladere. Denne test viser, at opladeren svinger ganske voldsomt i kvalitet. Blandt andet er den dårligste dyrere end den bedste.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce