Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Netværksproblemer. Kort efter Apple lancerede deres iPhone 4, blev de mødt af en storm af prostester over afbrudte samtaler. Særligt venstrehåndede var hårdt ramt.
Foto: Richard Drew/AP

Netværksproblemer. Kort efter Apple lancerede deres iPhone 4, blev de mødt af en storm af prostester over afbrudte samtaler. Særligt venstrehåndede var hårdt ramt.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Test: Dyre smartphones har dårlige antenner

Test afslører dårlige antenneforhold på danskernes foretrukne smartphones.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smartphones kan en masse ting, og salget eksploderer, men test fra telebranchen viser nu, at de oftere taber forbindelsen end almindelige mobiltelefoner.

En intern test fra et dansk teleselskab viser, at for eksempel en Nokia 2323 Classic holder kontakt til mobilnettet i 853 minutter, før den oplever udfald, mens Apples populære smartphone iPhone 4S til sammenligning oplever udfald efter 392 minutter. Det skriver Børsen.

LÆS OGSÅ

Men forbrugerne har ingen chance for at vurdere, om den telefon, man overvejer at købe, har en god eller en dårlig antenne. Der er nemlig ingen regler, der påbyder forhandlerne at oplyse om antennernes kvalitet.

»Ingen tør rigtigt bryde det her, med mindre der kommer et krav fra forbrugerne. Og det mener jeg simpelthen, at der skal. Der skal være klare lister, og så kan forbrugerne jo vælge at kigge på dem eller lade være«, siger antenneekspert og professor på Aalborg Universitet Gert Frølund Pedersen til Børsen.

Kæmpe forskelle mellem telefoner
Yderpolerne i sammenligningen er på den ene side en Doro PhoneEasy 615 med teleslynge beregnet til ældre mennesker. Den holder 1.208 minutter før den oplever et såkaldt drop, mens Samsung GT-C3530 i den anden ende kun holder i 191 minutter.

»Det er ikke noget med fem procent. Der er mere end en faktor ti i mellem dem, der sender bedst og dårligst«, siger Gert Frølund Pedersen.

Og en af de telefoner, som i testen viser sig at have en relativt ringe antenne, er den populære iPhone 4S, men særligt lillesøsteren iPhone 4 havde problemer med antennen.

»Ser du på, hvordan den sender, når du for eksempel tager den op i venstre hånd, så taber den 1.000 gange den sendende styrke«, siger Gert Frølund Pedersen.

Løsning på antenneproblemer er mulig

Ifølge Gert Frølund Pedersen er det er ikke fordi smartphones skal kunne mange ting, at antennerne er dårlige.

Teknikken er der, men der mangler simpelthen udvikling af bedre antenner til disse komplicerede telefoner.

»Det kan sagtens lade sig gøre. Men det er klart, at det kræver noget mere udvikling og nogle mere komplekse løsninger«, siger Gert Frølund Pedersen til Børsen.

LÆS OGSÅ

»I dag kan vi lave antenner, der ændrer sig. Holder du for eksempel hånden på et kritisk sted på telefonen, så kan man lave det sådan, at en anden del af telefonen bruges som antenne«, siger han.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden