Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

orbindelse via 4G/LTE er blevet åbnet for danske iPhone 5-ejere via en opdatering fra Apple. Men der var knas i maskineriet under åbningen.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu kan (nogle) iPhone-ejere få lynhurtigt net

Ny opdatering til iPhone giver adgang til 4G/LTE-nettet. Men ikke alt går efter planen.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var jubel blandt danske iPhone 5-ejere, da iOS 6.1 blev sendt ud fra Apples servere mandag aften.

Der var nemlig blevet åbnet op for den software-spærring, der havde forhindret danske iPhone-fans i at gå på nettet med den lynhurtige 4G/LTE-dataforbindelse, som telefonen ellers har kunnet i de sidste par generationer.

Men selvom flere danske teleselskaber havde meldt sig klar, var det ikke ligefrem en glat åbningsceremoni, der fulgte.

Hvilke teleselskaber
Først og fremmest var der som vanligt tvivl om, hvilke teleselskaber der var klar til at understøtte iPhones 4G/LTE-frekvenser. På Apples hjemmeside stod der Telia, Telenor og 3, og det har der gjort lige siden nyheden om at iPhone 5 ville kunne bruges på det danske LTE-netværk.

Det blev dog hurtigt bekræftet at TDC stadig var ude i kulden, og at deres iPhone-kunder kunne kigge langt efter LTE.

Men efterhånden, som folk fik opdateret deres telefoner, begyndte de danske mobil-blogs og –hjemmesider at flyde over med meldinger om lynhurtige forbindelser, især hos Telia og Telenor, der låner Telias 4G/LTE-netværk.

Og så var der lige 3. Teleselskabet, der i sin tid slog sig op på hurtige 3G-forbindelser, havde også åbnet op for 4G/LTE, men det gik ikke helt så glat som hos Telia og Telenor. Flere brugere brokkede sig på fora og blogs over, at de ikke kunne få iPhone 5 til at komme på 4G/LTE-nettet, selvom den nye opdatering var sat i kraft.

SMS’erne der forsvandt
Mange havde problemer med SIM-kortet. Visse fingerfærdige iPhone 5-ejere havde selv skåret deres SIM-kort ned til den nano-SIM-størrelse, som iPhone 5 benytter sig af. Men disse SIM-kort fungerede simpelthen ikke med det nye netværk, og skulle derfor skiftes ud med nye, før der var hul igennem til det hurtige mobil-datanetværk.

Men der var større problemer end som så. Efter et døgns tid blev flere og flere 3-kunder opmærksomme på, at de SMS’er, de sendte, aldrig nåede frem. Det viste sig at være et problem hos teleselskabet, hvilket 3 sidenhen har bekræftet overfor Computerworld.

Computerworlds søstermedie ComON lavede endda et forsøg, hvor de sendte 20 SMS’er afsted. Kun 8 nåede frem til modtageren. Ifølge en talskvinde fra 3 arbejder teknikerne på højtryk på at få problemet løst. Dette var dog ikke sket ved denne artikels deadline.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden