Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

Uklart. Det kan være svært at gennemskue mobilselskabernes prisforskelle, selv om man søger grundigt på nettet, mener Forbrugerrådet.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kaotisk mobilmarked: Umuligt at finde billigste abonnement

Prishjemmesider er ofte finansieret af mobilselskaberne selv.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er sværere end nogensinde for danske forbrugere at finde det billigste mobilabonnement.

Det afslører en gennemgang, Ekstra Bladet har lavet af de private hjemmesider, der skal hjælpe forbrugerne med at få et overblik.

For et år siden nedlagde daværende videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen (C), ellers den offentlige teleguide med netop den begrundelse, at der skam findes objektive hjemmesider, der kan sammenligne priserne på det kaotiske mobilmarked.

Men de mange private guides bruger vidt forskellige kriterier for at sammenligne mobilpriserne, afslører avisens gennemgang af markedet.

Der findes ingen regler

I nogle tilfælde sammenlignes kun de mobilselskaber, der betaler hjemmesiderne for at gøre det. Derfor tog politikerne også beslutningen om at nedlægge den offentlige teleguide på et helt forkert grundlag, mener Forbrugerrådet i dag:

»Når man på den måde frasagde sig ansvaret for at give forbrugerne en ordentlig vejledning på det her meget komplicerede marked, så burde man i det mindste sikre, at de firmaer, man har overladt forbrugerne til, opfylder nogle minimumskrav«, lyder kritikken fra chefkonsulent i Forbrugerrådet, Michael Salomon.Ifølge Forbrugerrådet er problemet med de mange private sider netop, at der ingen regler findes for, hvordan de skal sammenligne mobilpriserne:

»Enhver kan jo lave sådan en hjemmeside. Man har virkelig stillet forbrugerne dårligere med de her beslutninger«, Michael Salamon.

Ordførerne fra både Socialdemokratiet og Enhedslisten efterlyser nu klarere regler, der kan regulere hjemmesiderne bedre og give forbrugerne et reelt overblik. Men i Venstre, der var med til at udslette den offentlige prisguide, mener man fortsat, at forbrugerne må klare sig selv:

»Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal lave en prisguide på telefoni, når der er bred enighed om, at der ikke skal være en på mælk, sko og biler«, siger teleordfører Torsten Schack Pedersen (V) til Ekstra Bladet.

»Forbrugerne må tage sig tiden til det selv og kigge sig godt for. Det er deres eget ansvar«, mener han.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden