MUSIKSMAG. Hvis du gerne vil have de mange gratis musiknumre ud gennem et par højttalere og et stereoanlæg, i stedet for computeren, har du flere muligheder.
Foto: JENS DRESLING

MUSIKSMAG. Hvis du gerne vil have de mange gratis musiknumre ud gennem et par højttalere og et stereoanlæg, i stedet for computeren, har du flere muligheder.

Forbrugerelektronik

Sådan kobler du bedst Spotify på stereoanlægget

Hvis man trådløst vil sende sin Spotify-musik ud på stereoanlægget i stuen er der adskillige muligheder i alle prisklasser.

Forbrugerelektronik

Nok er musikudbuddet i Spotify enormt, men det klinger ikke godt, hvis man kun afspiller musikken på sin smartphone eller computer.

Nej, streamningtjenester som Spotify og WiMPkommer først til sin ret, hvis man kobler streamningtjenesten op til sit stereoanlæg, og her er der et væld af forskellige muligheder.

Allerførste spørgsmål og springende punkt er, hvordan du vil tilgå Spotify: direkte via stereoanlægget, med computeren, gennem en iPhone/iPod Touch/iPad eller en Android-smartphone. Den letteste og billigste løsning er selvsagt et godt gammeldags lydkabel mellem ens Spotify-afspiller og stereoanlægget, men det er oftest smartere og mere elegant i hverdagen, hvis denne sammenkobling er trådløs. Her er et par af mulighederne.

LÆS ARTIKEL

Den dyre uden computer/smartphone

Den første umiddelbare, men også dyreste løsning er at købe et nyt stereoanlæg, der er bygget til streaming. Her er muligheder i alle prisklasser fra Logitechs Squeezebox (priser fra 1.200 kroner) til det markant dyrere, men også helt strømlinede Sonos-musiksystem (priser fra 2.200 kroner), der begge er fuldt ud kompatible med Spotify og streamer musikken direkte fra internettet. Ved denne løsning behøver man så hverken computer eller smartphone, men tilgår Spotify direkte fra ens musikanlæg.

De trådløse med computer/smartphone

Et fuldt udstyret Sonos-system kan dog hurtigt blive et dyrt bekendskab, så en billigere løsning er at koble ens computer eller smartphone trådløst til ens eksisterende stereoanlæg og højttalere. Her er en enkel løsning Apples AirPort Express til 1.000 kroner, der placeres ved siden af stereoanlægget og tilkobles med kabel. Via denne kan man nu på sin computer ved at bruge programmet AirFoil streame Spotify-musikken til ens musikanlæg eller bruge Spotify-appen direkte fra iPad/iPhone/iPod Touch.

Hører man alligevel Spotify via en Apple-enhed, så er der adskillige højttalere og stereoanlæg på markedet, der understøtter Apples trådløse musikstandard kaldet "AirPlay", som skaber en trådløs forbindelse mellem højttalerne og Apple-enheden.

En anden fiks løsning her er at bruge en iPod Touch eller iPhone som modtager: kobl denne til anlægget med kabel, installer app´en "Airfoil Speakers Touch" på den og herefter kan du streame musik fra din computer til stereoanlægget med iPhone/iPod Touch som trådløs modtager ved stereoanlægget.

Den store ulempe ved alle disse løsninger er, at de ikke fungerer med f.eks. Android-telefoner og kræver køb af programmet AirFoil, hvis du vil bruge Spotify fra en computer.

LÆS ARTIKEL

Bluetooth-løsingen

En mere alsidig løsning, der virker på alle computere og smartphones er at investere i en såkaldt Bluetooth-receiver, der understøtter standarden kaldet "A2DP" som eksempelvis "QED uPlay Bluetooth-adapter" (549 kroner) eller Belkin Bluetooth Music Receiver (250 kroner). Dette fungerer på alle nyere computere og smartphones, og nogle nyere stereoanlæg har også Bluetooth A2DP indbygget fra fødslen.

Også her placerer man Bluetooth-modtageren tæt ved stereoanlægget og kobler den til. Efter man har "parret" computeren eller smartphonen med modtageren streames al musik direkte til stereoanlægget.

Har man mere teknisk indsigt kan man også få spillekonsoller som PlayStation 3 og Xbox 360 til at streame Spotify, som amerikanske Pc Pro guider til herunder.

Se Guide til Spotify Streamning på konsollerne her (eksternt link)

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Se også HiFi Klubben for en god guide til streamning (eksternt link)

OPDATERING

LÆSER TRICK

Læser Jakob Holm-Petersen har indsendt en anden - og ifølge ham - bedre måde at koble Spotify til anlægget på.

"Den bedste måde er at købe en DAC (digital til analog konverter), som anvender asynkron USB overførsel, f.eks: denne (eksternt link) Det er en dyrere løsning, men den er også bedre end dem du beskriver i artiklen" skriver han.

Slutteligt bemærker han, at Spotify's kvalitet heller ikke den bedste, da musikken kun er 320kbps mp3, hvis man betaler som Premium user til Spotify. Går man dermed efter højere musikkvalitet, så anbefaler Jakob online-musikbutikken HD Tracks (eksternt link) , hvor man kan købe og downloade musik i en højere opløsning end på en cd.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce