Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Morten Bay
Foto: Morten Bay

BRILLEGLAS. Politikens udsendte reporter iført Googles intelligente brille, der dog stadig er på udviklingsstadiet.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens nørdeudsendte: Googles intelligente briller får mig til at ligne noget, der er løgn

Morten Bay har testet de nye Google Glass.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange læsere kan sikkert huske dengang, bluetooth-headsettene kom frem første gang. Der var tale om nogle ret store enheder, hvor nogle var lange stænger, der gik på tværs af hele ens kind.

Der var en kort opblussen, hvor folk gerne gik ud I offentligheden med dem på, og så blev de fleste enige om, at man både af stilistiske og sociale årsager hellere måtte lade dem ligge på kontoret eller I bilen. Hvis ikke det store bluetooth-headset fik een til at ligne en gal videnskabsmand, så det ud som om, man gik og talte med sig selv.

Det er lidt samme problem, Google Glass har. Brillen, hvis eneste glas-del består af en lille skærm, der sidder over højre øje, er I princippet en smartphone, hvor skærmen er placeret, så man bare skal kigge opad for at se på den.

LÆS ARTIKEL

Den styres via talekommandoer og ved at bruge den ene brillestang som touchpad. Og det sidste fungerer ret fint. Da Politikens udsendte fik lov til at iføre sig et sæt, blev konferencelarmen trodset med kommandoer bjæffet på engelsk i form af søgninger.

Samtalen med brillen
Det virkede. Glass fandt uden problemer frem til søgeresultater, man så kunne navigere rundt I med fingeren på den ene brillestang. Dertil kommer, at vi både tog billeder, så video og meget andet med brillen, ganske intuitivt og ved blot at konversere en smule med brillen.

Hvis læseren nu lige går tilbage og kigger en gang mere på den sidste sætning, forstår man imidlertid, hvad der er problemet med Glass. Ud over, at man føler sig lidt mærkeligt tilpas, når man taler med en brille, så ligner man også noget, der er løgn. Akkurat ligesom dengang med de store bluetooth-headset.

Hvad de mange modelfotos, Google har udsendt nemlig ikke afslører, er at der sidder en stor klods med elektronik bag ved ens øre. Så hvis ikke fronten af brillen får een til at ligne en electric boogie-danser fra 80'erne, så skal siden af brillen nok gøre én til grin.

Gør ikke-nørder til nørder

Hvis man så bare fik en god oplevelse ud af det på indersiden af brillen. Men skærmen er svær at fokusere på, selv når man har justeret den efter ens blik. Lyset fra virkeligheden gør det hele sløret og skærmen ligner noget, der slet ikke er klar til det store marked endnu.

Men nu er Google Glass selvfølgelig også kun på udviklingsstadiet. Den skal først på markedet kommercielt til næste år. Men Google skal ikke bare løse problemet med at selv de mest unørdede personer ligner kæmpenørder med brillen på, de skal også gøre inder-skærmen langt bedre.

Og så er vi ikke engang begyndt at tale om udfordringerne med at have Google Glass på uden på sine almindelige briller, solbriller, eller de hovedpiner, folk med kontaktlinser angiveligt får.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden