Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Paul Sakuma/AP Photo/AP2012
Foto: Paul Sakuma/AP Photo/AP2012

BÆRBART. Apples topchef, Tim Cook (billEDET) tror ikke på, at Googles intelligente brille-satsning, Glass, bliver det første hit indenfor 'wearable computing'.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apples Tim Cook dømmer Google Glass ude

Topchefen har svært ved at se, hvordan Google Glass skulle blive nogen succes.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kommer næppe som nogen overraskelse, men Apples topchef, Tim Cook, har ikke meget til overs for Google Glass.

Det lod han skinne igennem, da han onsdag blev interviewet på D11-konferencen, der blev afholdt i Rancho Palos Verdes ved Los Angeles.

Ingen »bred appel«
Tim Cooks dom over Googles smart-brille er hård: »Det er svært at se, hvorfor de skulle have bred appel«, sagde han under et interview foretaget af to af USAs techjournalistik-veteraner, Kara Swisher og Walther Mossberg. Sidstnævnte betragtes som værende mere end almindeligt venligt stemt overfor Apple.

Det er dog ikke fordi, Tim Cook ikke tror på såkaldt ’wearable computing’, altså computere, man kan tage på som tøj. Selv har han for eksempel et Nike Fuelband-fitnessarmbånd, der kan måle forskellige kropsinformationer, mens du dyrker motion.

Tim Cook bakker naturligvis op om wearable computing, fordi Apple er på vej med en ny satsning netop inden for denne genre, nemlig et ur. Han undlod derfor heller ikke at nævne, at området havde Apples »interesse«, men at der ville være »tonsvis af firmaer«, der ville satse på disse påklædningscomputere. Men Googles første forsøg udi wearable computing tror han altså ikke på.

13 millioner tv-bokse solgt
Cook valgte den samme strategi som altid når det gælder nyheder om Apples kommende planer om at lancere et tv ved at sige at det er et område, som Apple har »stor interesse« i. Han lod dog slippe ud, at det bliver en stor satsning, når det engang kommer, for Apple har, som Cook udtrykker det, en »stor vision« for tv-området.

Han afslørede samtidigt, at den lille AppleTV-boks, hvis succes i sin tid inspirerede Apples planer om at lave et tv, nu har solgt 13 millioner eksemplarer verden over. Cook nåede også lige at give Google en enkelt mere over snuden, da han sagde om Androids gigantiske succes hele verden over: »Apple har aldrig handlet om at sælge mest. Det har altid handlet om at være bedst.«

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden