Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
skuffende. En benchmark på Samsungs Galaxy S2, der netop har fået opdateringen til Android version 4, konkluderer, at brugere kan forvente omkring 42 timer mellem opladningerne, hvis man taler i telefonen en time dagligt via 3G-nettet, surfer på nettet via Wi-Fi i en time og ser en times video hver dag. Det er ikke lige det, mange brugere fortæller om på nettet efter opdateringen.

skuffende. En benchmark på Samsungs Galaxy S2, der netop har fået opdateringen til Android version 4, konkluderer, at brugere kan forvente omkring 42 timer mellem opladningerne, hvis man taler i telefonen en time dagligt via 3G-nettet, surfer på nettet via Wi-Fi i en time og ser en times video hver dag. Det er ikke lige det, mange brugere fortæller om på nettet efter opdateringen.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt Android-styresystem giver batteribøvl

Flere brokker sig over batteriet på fx Samsung Galaxy S2 efter opdatering.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er åbenbart ikke kun Apple, der har problemer med batterikapaciteten, når for eksempel iPhone opgraderes til nye styresystem-versioner.

I øjeblikket skriver mange Android-brugere på nettet om lignende problemer, efter at de har opgraderet deres smartphone til den nyeste version 4 af Googles styresystem, Andriod 4 - også kaldet Ice Cream Sandwich.

Millioner af opdateringer

Problemet er tilsyneladende accelereret efter, at styresystemet Android 4 er kommet til den populære Samsung Galaxy S2, som er solgt i mange millioner eksemplarer verden over.

LÆS ARTIKEL

Det viser sig ved at batteriet simpelthen drænes, selv om telefonen ikke bruges. Folk vågner op om morgenen til en telefon, der er slukket eller helt i bund på strømforsyningen, fordi et eller andet i nattens løb har brugt strømmen på batteriet.

På Computerworlds kommentar-blog er der store frustrationer:

»Min galaxy S2 poppede for nogle få dage siden en invitation op til at opgradere. Det viste sig at være til Android 4.

Men efter opgradering er batteriforbruget i standby vokset betydeligt!!!

Fra morgen til aften (ca 15 timer) på standby er batteriniveauet faldet fra 100 procent til cirka 50 procent. Min gamle Android 2.6 faldt typisk kun til cirka 85 procent på samme tid, ved standbybrug.

Dette fik mig til at søge på internettet, og det viser sig at der er mange, der klager over tilsvarende meget store stigninger i batteriforbruget efter at have opgraderet til Android 4.0.«, skriver en af læserne, John Dalgas.

Andre læsere klager over, at deres mobil med Android 4 ofte genstarter. Det er for det meste ejere af Samsung Galaxy Nexus, der klager over det.

På Androidforums.com er der et forsøg på en forklaring fra en af moderatorerne, der svarer en læser, som skriver:

»Jeg opdaterede til 4.0 Ice Cream Sandwich, og batteriet var godt i de første få dage. Nu holder dfet kun på strømmen i få timer. Da jeg opdaterede telefonen, holdt strømmen mindst to dage. Hvad er der galt?«

Hvortil en af moderatorerne svarer, at det viser sig, at den facilitet, der skal få smartphonens processor til at gå i dvale, når smartphonen ikke bruges, ikke virker korrekt i den nye version af styresystemet,

»Det gør processoren til en rigtig batteridræber, indtil det er udbedret«, skriver han i svaret.

En anden bruger er inde på det samme:

»Jeg har en tre uger gammel Samsung Galaxy S2, som har det problem, at den ind i mellem bruger batteri som bare f... Jeg har lagt mærke til, at det sker i to faser: Først bruger den bare lidt - omkring 10 procent på en seks-otte timer, hvilket jo er ganske udmærket. Men andre gange, selv om den er på standby, tømmer den batteriet med en hastighed af 15 til 20 procent i timen. Det sker for det meste efter at jeg har brugt den, fx spillet spil eller surfet på nettet, og så stopper det ikke, før batteriet er dødt. Det er ikke kun én applikation, der gør det. Jeg sørger ellers altid for, at applikationen er lukket korrekt ned bagefter, og jeg har også prøvet at bruge forskellige batteri-spare applikationer, men ingen af dem har virket. Jeg har en mistanke om, at der er en proces, der kører og dræner batteriet, men jeg kan ikke finde ud af hvilken«.

»Et simpelt spørgsmål: Har du tjekket batteri-anvendelsen?«, lyder svaret tilbage fra en af de andre brugere, som giver følgende anvisning til hvordan:

Menu > indstillinger > Batteri.

»Det vil give en liste over, hvad batteriet bruges til. 'Android OS' ligger på listen, og klikker du på den, vil den vise dig, hvor længe den har brugt processoren«, lyder en del af svaret.

Skulle blive bedre efter opdatering
Vi kan her på tjek.dk tilføje, at den også vil vise, hvor længe, smartphonen har brugt batteri til at holde styresystemet i gang, uden at det var nødvendigt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

På nærværende telefon har styresystemet været i sving i sammenlagt seks minutter inden for de seneste fem timer og 27 minutter, men systemet har brugt batteri i 36 minutter, uden at det var nødvendigt .

Det er måske normalt. I hvert fald fungerer batteriet på denne Galaxy 2 udmærket også efter opdateringen, selvom svaret på bloggen lyder:

»Batteribrug i standby bør ikke være det normale«.

I følge GSMArena.com skulle batteri-funktionen på en Galaxy S2 da også tværtimod blive bedre efter opdateringen til Android 4. Onlinemagasinet har lavet en større såkaldt benchmark af smartphonen både før og efter opdateringen.

Den konkluderer, at brugere kan forvente omkring 42 timer mellem opladningerne, hvis man taler i telefonen en time dagligt via 3G-nettet, surfer på nettet via Wi-Fi i en time og ser en times video hver dag.

Det er lidt bedre end de 40 timer, som den tidligere version af styresystemet gav på en Galaxy S2.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden