Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

NYSKABELSER. I følge Microsofts Kevin Turner (bill.) kommer der flere nyheder fra Microsoft henover det næste år, end i nogen anden tidsperiode i firmaets 38-årige historie. (Foto: Microsoft)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Microsoft lover rekordmange nyheder i år

Microsoft-chef lægger ikke fingre imellem, når han udlægger Microsofts planer.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis alt går efter planen, vil man ikke længere kunne kalde Microsoft uopfindsomme om et års tid.

Firmaet har ellers i flere år været under beskydning for at stå stille og sakke bagud i forhold til konkurrenter som Apple og Google. Men i år skulle blive Microfts mest innovative år nogensinde.

Nye tiltag i Skype, Office og på Xbox Det var i hvert fald meldingen fra Microsofts Chief Operating Officer, Kevin Turner, der anses for at være topchefen Steve Ballmers højre hånd. Løfterne blev givet under hans keynote-tale på Microsoft Worldwide Partner Conference i Houston onsdag.

Mange af de nye, innovative tiltag kommer i erhvervs-delen af Microsofts portefølje, men der sker også masser af ting i de Microsoft-produkter, mange af os bruger hver dag. Skype vil bl.a. blive direkte integreret i Office-pakken, så man f.eks. kan bruge Skype direkte i Outlook, mens man ordner mails. Skype vil også dukke op på Xbox.

Førnævnte Office vil blive endnu tættere integreret i skyen, samt komme til salg som apps, og søgemaskinen Bing vil også få nogle endnu ikke annoncerede opdateringer.

På Kevin Turners plan står også en del innovationer på Xbox-området, herunder den allerede annoncerede tv-serie baseret på Halo-spillet.

»Respektér alle, frygt ingen!«

Windows Phone vil i højere grad kunne køre de samme apps som man kan på sin almindelige Windows 8, og endelig er der opdateringer på vej af Microsofts tablet, Surface.

Sidstnævnte kom Turner ikke nærmere ind på, men mon ikke de to tablets får en ny CPU ombord fra Intels nylancerede Haswell-serie? Denne nye serie giver meget længere batterilevetider, og det er netop en af Surfaces svage sider.

LÆS OGSÅ

Hele strategien peger i retning af, at Microsoft mener det alvorligt, når de siger, de vil være et »Devices and Services«-firma. Turner opridsede, hvem Microsoft anser som værende konkurrenter, og det er ikke længere bare Apple og Google, som det ellers har været i en del år.

Nu er firmaer som Samsung, Nintendo, Sony, Facebook og Amazon kommet med på listen, fordi Microsoft nu fokuserer på forbrugerelektronik og tjenester frem for software.

Turners nye slagord for Microsoft var da også i hans normale, bombastiske stil: »Respektér alle, frygt ingen!«

Der er ellers frygt - eller i hvert fald en del uro - internt i Microsoft lige nu.

Torsdag vil firmaet lancere deres nye ledelsesstruktur, hvor posen skulle blive rystet kraftigt. Det har foreløbig fået Xbox-chefen Don Mattrick til at forlade Microsoft og gå over til spilfirmaet Zynga (dem med ’klassikerne’ Farmville og Mafia Wars), hvor han skal være topchef.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden