Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

NUTIDIG. Et af de mange bud på designet af Samsungs kommende smartur, der lige nu flyder rundt på nettet. 4. september får vi formentlig den ægte vare at se.

NUTIDIG. Et af de mange bud på designet af Samsungs kommende smartur, der lige nu flyder rundt på nettet. 4. september får vi formentlig den ægte vare at se.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Samsung overhaler Apple inden om i smartur-kapløbet

Sydkoreanerne lancerer GALAXY Gear før Apple kommer ud med iWatch.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var ventet, at den næste krig om forbrugernes gunst på gadget-området ville blive udkæmpet med smarture.

Men der var næppe mange, der havde ventet, at Samsung ville komme Apple i forkøbet med lanceringen af et sådant ur. Det sker dog ikke desto mindre i starten af september.

Uret hedder Gear Både når det gjaldt smartphones og tablets har Samsung altid været nummer to ved målstregen i forhold til at lancere en ny gadget-kategori. Normalt har Apple lanceret et produkt, og så er Samsung kommet bagefter med et alternativ, der måske endda var billigere. Men denne gang har de taget førertrøjen på.

Bloomberg har talt med to kilder tæt på Samsung, der fortæller, at Samsung vil lancere et smartur ved deres store pressemøde, der foregår 4. september, to dage før den store IFA-forbrugerelektronikmesse løber af stabelen i Berlin.

Uret skulle bære navnet GALAXY Gear, et navn Samsung har søgt varemærkebeskyttelse på tidligere i denne måned. Smarturet kan efter sigende koble sig op til Android-telefoner og fungere som en lille terminal for en smartphone.

Kommer (lige) før iWatch

Det betyder, at man for eksempel vil kunne se indkommende mails og sms’er direkte på håndleddet, uden at skulle hive sin telefon op ad lommen. Andre informationer som vejr, nyheder med mere vil også være tilgængelige, og så vil man måske også kunne bruge uret som et slags bluetooth-headset på håndleddet.

GALAXY Gear skulle også køre Android på selve uret, så man vil formodentlig kunne installere apps på det.

Det er den samme funktionalitet, man forventer fra Apples iWatch, der forventes at blive lanceret i år. Apple har i længere tid arbejdet på et ur som tilbehør til deres iPhones med mere end 100 designere dedikeret til projektet.

Langt de fleste observatører af forbrugerelektronik-markedet havde forventet at Apple ville komme først, fulgt af Samsung og Sony, der også arbejder på et nyt smartur.

LÆS OGSÅ

Samsungs lancering kan tvinge Apple til at fremskynde deres lancering af iWatch, så uret bliver annonceret sammen med den kommende iPhone 5S, som forventes at blive vist frem 10. september. Hvis det sker, vil Samsung kun have et meget lille forspring.

Sony har dog haft et smartur i handelen i noget tid, men deres kommende smartur skulle være en ny version, der kan konkurrere med GALAXY Gear og iWatch. Derudover findes der også andre smarture på markedet fra mindre producenter, for eksempel Kickstarter-projektet Pebble.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden