Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

KREATIVT. Med 3Doodler kan du tegne i tre dimensioner ved at skabe ting i plastik med en pen. (Foto: 3Doodler.com)

KREATIVT. Med 3Doodler kan du tegne i tre dimensioner ved at skabe ting i plastik med en pen. (Foto: 3Doodler.com)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Denne pen lader dig tegne plastikgenstande i den blå luft

3Doodler er en lille 3D-printer der lader dig være kreativ på en hel ny måde.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er næsten svært at forestille sig at tegne noget uden at tegne PÅ noget.

Ligesom det er svært at forestille sig at bygge noget uden at have noget at bygge det med. Men en ny, smart 3D-printer bygget ind i en pen vender op og ned på alt dette.

Tegner genstande ud i luften

3Doodler er navnet på pennen, der ligesom alle andre 3D-printere kan bygge ting i plastik ud fra et basismateriale, brugeren fodrer den med. Almindelige 3D-printere bygger dog tingene ud fra et design, man har fodret printeren med, og det sker som regel internt i printeren.

Når plastikdimsen, man har 3D-printet er færdig kan man tage den ud af printeren.

Når 3D-printeren er bygget ind i en pen, er tingene dog noget anderledes. I stedet for at printerens plastikpatroner suser rundt og sprøjter plastik ud og langsomt bygger noget op, så har man hele kontrollen med plastikpatronen i hånden.

Det vil sige, at når pennen er ladet med plastikmateriale i den ene ende, så er det bare at trykke på en knap på pennen, så begynder den at ”printe”. Man skal forestille sig, at man sætter pennen ned på bordet, trykker på knappen og så begynder at tegne ud i luften. Så tegner man reelt en plastik-dims i luften, som har base på bordets overflade, hvor man startede.

Klar til levering senere på året
Det lyder som ren science fiction, at man på den måde kan ”tegne” objekter ud i den blå luft, men det er ikke desto mindre det, 3Doodler gør muligt. Pennen startede som et projekt på crowdfunding-websitet Kickstarter, og fik hurtigt så mange økonomiske bidrag, at pennen blev sat i produktion. Målet var 30.000 dollar, men 3Doodler endte med 2,3 mio. dollar i stedet.

Den færdigproducerede 3Doodler er således netop blevet præsenteret på IFA-messen, der i denne uge løber af stabelen i Berlin. Hvis man gerne vil erhverve sig en 3Doodler, kan det ske på Kickstarter.com, hvor den koster 75 dollar, eller ca. 420 kroner omregnet.

Den er i restordre, så den næste leverance er først til februar. De første, der gav penge via Kickstarte kan dog fovente at få deres 3Doodler i december i år. Det er dog også meningen, at 3Doodler skal i butikkerne på et tidspunkt. Du kan se 3Doodler i aktion HER.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden