Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har adgang til kontaktlister, sms-beskeder, notater og gemte oplysninger om, hvor smartphonen har været geografisk på alle iPhones, Android og BlackBerry-telefoner, viser interne papirer.
Foto: Sang Tan (arkiv)/AP

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har adgang til kontaktlister, sms-beskeder, notater og gemte oplysninger om, hvor smartphonen har været geografisk på alle iPhones, Android og BlackBerry-telefoner, viser interne papirer.

Forbrugerelektronik

Overvågning: NSA har adgang til alt på din smartphone

iPhone eller Android - den amerikanske efterretningstjeneste kigger med.

Forbrugerelektronik

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA, National Security Agency, har adgang til alle data på din smartphone, uanset om det er en Iphone eller en Android.

Det skriver den tyske avis Der Spiegel på baggrund af hidtil hemmelige interne dokumenter fra efterretningstjenesten, som avisen er kommet i besiddelse af.

Adgang til sms, notater og kontakter

Dokumenterne viser, at det er muligt for NSA at få adgang til meget følsomme data på de omtalte smartphones. Det gælder kontaktlister, sms-beskeder, notater og gemte oplysninger om, hvor smartphonen har været geografisk.

Dokumenterne viser også, at NSA har dannet særlige arbejdsgrupper, der arbejder med hvert sit styresystem på mobiltelefonerne. Efterretningstjenesten har også adgang til data gemt hos ejere af den canadiske smartphone BlackBerry.

I de interne dokumenter praler eksperter for eksempel med, at det er lykkedes for dem at få adgang til en lang række forskellige iPhone-data. NSA er i stand til at skaffe sig adgang til den computer, iPhone-ejeren bruger til at synkronisere sin mobil med. Herefter kan efterretningstjenesten få adgang til ikke færre end yderligere 38 funktioner på iPhonen.

LÆS ARTIKEL

Dokumenterne omtaler også, at NSA i 2009 havde svært ved at skaffe sig adgang til data på den canadiske smartphone BlackBerry, fordi selskabet umiddelbart forinden havde ændret metoden, data på smartphonen blev komprimeret.

Men i marts det følgende år pralede en afdeling i efterretningstjenesten i et tophemmeligt internt notat, at nu var adgangen til BlackBerry-telefonerne genetableret, og det blev blandt andet fejret med ordet 'champagne!'.

Det lykkedes endda NSA at skaffe sig adgang til Blackberrys mailsystem, som har ry for at være meget sikkert.

Da Der Spiegel bad om en kommentar til situationen fra BlackBerry, var svaret, »Det er ikke op til os at kommentere oplysninger i medierne om påstået regerings-adgang til teletrafikken«.

De dokumenter, Der Spiegel har fået adgang til, viser, at overvågningen ikke har været massiv men målrettet - i nogle tilfælde ned på individ-niveau.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce