Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

HACKET. Ifølge de amerikanske myndigheder har hackere ansat af den iranske regering brudt ind på servere hos den amerikanske flåde og stjålet ikke-hemmeligstemplede dokumenter. (Foto: AP Photo/Vahid Salemi)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Iranske hackere kan kigge dig over skulderen på nettet

Det er ikke kun amerikanerne, der overvåger nettet. Iranerne kigger også.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det har i længere tid været en offentlig hemmelighed, at ikke bare amerikanske efterretningstjenester, men også russerne, kineserne og iranerne monitorerer den vestlige del af Internet.

Nu er der imidlertid kommet en mere konkret anklage om at iranske hackere skulle være på færde. Og de kan også kigge med på den del af nettet, hvor du færdes.

Dårlig timing
Det er ikke første gang, vi hører om at iranske hackere huserer på nettet og overvåger datatrafikken på forskellig vis. Men denne gang kommer anklagen midt i en tid, hvor Iran ellers er på charmeoffensiv overfor vesten, og derfor er timingen måske ikke så god.

Især fordi anklagen kommer fra den amerikanske flåde, der har fået deres servere hacket, hvorved hackerne har skaffet sig adgang til emails og dokumenter. Det skriver The Wall Street Journal.

Der er dog ikke tale om hemmeligstemplede dokumenter, men dog alligevel personlige og arbejds-emails, samt intranet-meddelelser og åbne dokumenter, der lå på serverne.

Ifølge kilder hos den amerikanske flåde er der ikke specielt meget bekymring om det, der er blevet stjålet fra serverne, men derimod, at de iranske hackere nu er blevet bedre til at bryde ind på ellers temmelig sikre server-systemer.

Det betyder nemlig, at lidt mindre sikre systemer, som for eksempel din egen private computer, kan blive hacket.

USA: Den iranske regering står bag
Reelt set betyder det, at iranerne kan kigge med, når du går på nettet, akkurat som den amerikanske efterretningstjeneste NSA kan gøre det. Ifølge The Wall Street Journal er iranernes nye evner noget, der er kommet fra Rusland. De russiske hackere har delt deres viden med de iranske, hvilket øger Internet-trusselsbilledet en hel del.

Det er ikke bevis for, at de iranske hackere arbejder for regeringen, men unavngivne kilder hos de amerikanske myndigheder, siger om de nye rapporter, at de ikke er i tvivl herom. Og det passer meget skidt med den tilnærmelsesproces, Iran og USA gennemgår lige for tiden.

For tæt på et år siden var det dog den iranske regering, der anklagede USA for at hacke sig ind på deres systemer. På samme måde har Kina tidligere forsvaret sig mod hacker-anklager ved at pege på sig selv som hacking-ofre.

Flåden har lappet deres sikkerhedssystemer og det officielle USA har meldt ud, at de ikke vil lade sagen få konsekvenser, før resultatet af forhandlingerne mellem USA og Iran er kendt

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden