Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
SØREN SCHNOOR
Foto: SØREN SCHNOOR

Bibib. Vi bliver både stressede og uhøflige af at fingerere med vores smartphones i tide og utide.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange bliver afhængige af smartphones

Næsten halvdelen af smartphoneejerne føler selv, at de er afhængige af den.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Under aftensmaden kan man lige tage næste træk i Wordfeud lidt diskret. Og når man ligger i sengen og skal til at sove, kan man da lige tjekke sin arbejds-e-mail eller et par billeder på Facebook, inden man slukker natlampen.

En undersøgelse, som YouGov har foretaget for 24timer, viser, at 40 procent af de danskere, der har en smartphone, føler sig afhængige af den. Og 26 procent føler faktisk en slags abstinenser i form af urolighed i kroppen, hvis de ikke har deres kære eje i nærheden af sig. I alt har 52 procent af danskerne en smartphone.Stresscoach Tine Tangdal, der til daglig rådgiver stressede danskere på sin klinik, kan godt genkende tendensen til, at folk hele tiden skal have deres smartphone-fix.

»Vi vil hele tiden være opdaterede og sikre på, at vi ikke går glip af noget. Det bliver en vane, at man altid lige skal have sin smartphone med sig. Når man for eksempel skal på toilettet, så tænker man 'jeg tager den lige med ud, for så kan jeg få en nyhed eller en besked med det samme'«, siger hun til 24timer.

Tine Tangdal påpeger paradokset i, at mange bruger deres smartphone for ikke at gå glip af noget - men i virkeligheden går de netop glip af meget, fordi de ikke er 100 procent fokuserede i den situation, de befinder sig i:

»Der kan være vigtige detaljer i dine arbejdsopgaver eller i dit familieliv, som du misser. Det kan være en vigtig besked fra et andet menneske, som man ikke hører, fordi man egentlig er optaget af noget andet. Det kunne for eksempel være ens barn, som siger 'jeg har ondt i maven i dag', og så svarer man måske 'nå, men hvis det er overstået nu, er det jo fint nok'. Måske skulle man have reageret på beskeden og have spurgt, hvorfor barnet har ondt i maven, i stedet for at sidde med sin smartphone,« siger Tine Tangdal.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden