Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

STIKPILLE. Apple distancerer sig fra firmaer, der tjener penge på at indsamle informationer om brugerne, i ny rapport. Eksempler på disse kunne være Facebook og Google, som Apples topchef, Tim Cook (bill.), tidligere har langet ud efter. (Foto: AP Photo/Jeff Chiu)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple bedyrer: Vi tjener ikke penge på at indsamle data om dig

I Apples udmelding om brugerdata til myndigheder får Google og Facebook én over nakken.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple har som et led deres strategi om at være åbne omkring, hvordan de benytter brugernes data, netop udsendt en ny mini-rapport.

Den giver et indblik i, hvordan virksomheden samarbejder med myndighederne. Samtidig henviser firmaet til, at de ikke er lige så onde som alle de andre, der samler data ind om dig (læs: Google og Facebook).

Ingen indsamling for profit

Ifølge mini-rapporten har Apple besvaret mellem 1.000-2.000 henvendelser fra de amerikanske myndigheder omkring brugerinformationer, og data om seks danskere er også blevet udleveret, mens fem forespørgsler på danske informationer er blevet afvist af Apple.

Men disse data er ikke noget, Apple nødvendigvis indsamler for profittens skyld, skriver de i rapporten. Apple laver hardware, og tjener ikke penge på at indsamle data, forklarer de med slet skjult henvisning til ærkekonkurrenten Google og sociale tjenester som Facebook.

Stikpille til Google og Facebook
»Modsat mange andre firmaer, der modtager forespørgsler fra myndighederne, er det ikke vores hovedforretning at indsamle data om folk« skriver Apple.

Googles hovedforretning er som bekendt søgning, men til denne søgning benytter de brugernes data, så de kan tjene penge på reklamer. Det samme gør Facebook, så der kan ikke være ret meget tvivl om, hvem Apple hentyder til.

Man skal dog hæfte sig ved, at Apple skriver »hovedforretning«. Apple indsamler nemlig også rigeligt med data om din gøren og laden med din iPhone eller iPad. Ifølge Apple selv benyttes disse data dog kun til forbedring af deres produkter, med mindre andet er aftalt med brugeren.

LINKDu kan læse hele rapporten på engelsk her

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden