Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

STORSKÆRM. Vi vil have større og større skærme, viser en ny undersøgelse. Hver femte telefon solgt i sidste kvartal havde en skærm på over fem tommer. (Foto: AP Photo/Richard Drew)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Store smartphone-skærme bliver mere og mere populære

Engang kunne mobiltelefoner nærmest ikke kunne blive små nok. I dag er det omvendt.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden de første smartphones med farve-touchskærme kom frem for omkring 10 år siden, har disse skærme haft vokseværk.

Men inden for de sidste par år, er størrelserne virkelig skudt i vejret. Og det har vi tilsyneladende ikke noget imod som smartphone-forbrugere. Tværtimod køber vi flere og flere af dem.

Hver femte smartphone er over fem tommer Det viser en ny rapport fra analysefirmaet IDC, der har taget pulsen på det globale smartphone-marked. Rapporten viser at verdens smartphone-kunder i tredje kvartal købte 261.1 millioner smartphones.

21 procent af disse – altså lidt over hver femte smartphone – har en skærm, der er større end fem tommer.

Det er et kæmpespring i forhold til, at tallet kun var 3 procent for et år siden. Det er også en pudsig udvikling i forhold til dengang, hvor mobiltelefoner ikke kunne blive små nok. Men i dag vil vi åbenbart gerne have masser af skærmplads at boltre os på.

Apple under pres for at lave større skærme

Udviklingen lægger et yderligere pres på Apple. Deres populære iPhone 5S og 5C-modeller har fire tommers skærme, og er lige nu den foretrukne telefon for folk, der ikke gider at gå rundt med en stor telefon i lommen.

LÆS OGSÅ

Men spørgsmålet er, hvor længe Apple kan blive ved med at holde fast i denne størrelse, og om iPhone-ejerne stadig vil foretrække små skærme, når resten af markedet laver store skærme. De store skærme findes primært på Android-platformen, der er altdominerende på verdensplan, og derfor kan apps i fremtiden sagtens være bedre på større skærme end på iPhonens fire tommer.

IDC-rapporten bekræfter i øvrigt også Androids verdensdominans, som andre analysefirmaer allerede har meldt ud i deres rapporter om tredje kvartals smartphone-salg. Ifølge IDC er det 80 procent af markedet, der består af Android-telefoner.

IPhone-salget ligger nogenlunde stabilt på 12,8 procent og Windows Phone har næsten fordoblet deres markedsandel fra to til fire procent siden sidste år

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden