Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ben Margot/AP
Foto: Ben Margot/AP

Afhængighed. Vi kigger på vores smartphones 100 gange om dagen, viser flere undersøgelser.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Knap hver 10. dansker: Smartphones tager mere tid end børn og kærester

Ni procent føler, at de bruger mere tid på mobilen end på deres hjemmeboende børn.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det vigtigste familiemedlem? Det er da min smartphone«!

Sådan tænker tusindvis af danskere tilsyneladende. I en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, svarer hver tiende dansker i parforhold, at: 'jeg bruger mere tid på min smartphone end på på min kæreste/ægtefælle'.

Og det samme gør sig gældende for forældre: Ni procent føler, at de bruger mere tid på mobilen end på deres hjemmeboende børn.

Men overforbruget kan få alvorlige konsekvenser – både i forhold til partneren og børnene, forklarer psykolog og parterapeut Sanne Linke Møller til metroxpress.

Golf er ikke lige så slemt
»Hvis et kærestepar er mere optagede af deres smartphones end af hinanden, kan de miste nærheden og kontakten. Men det kan også være et symptom på, at der er noget andet galt i parforholdet«.

Sanne Linke Møller har indimellem børn og unge i terapi, som fortæller, at det virker, som om forældrene bruger mere tid på deres smartphone end på dem.

»Der er en risiko for, at man signalerer til barnet, at det ikke er lige så vigtigt som ens smartphone. Den mangel på opmærksomhed kan give lavt selvværd på sigt«, siger Sanne Linke Møller til metroxpress.

Henrik Vejlgaard, der er ekspert i trendsociologi, mener dog ikke, at man nødvendigvis skal stemple et stort smartphone-forbrug som noget negativt:

»Der er en tendens til, at vi altid betragter brug af ny teknologi som problematisk. Hvis nu det var en far, som brugte en stor del af sin tid på at spille golf, ville vi måske se anderledes på det«, siger Henrik Vejlgaard til metroxpress.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden