Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

FUNKTIONELT. Windows Phone-ejere får snart flere funktioner i deres telefon, der også er at finde på iPhone/iOS og på Android. (Foto: PR-foto/Nokia)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Microsofts nye telefon bliver lidt mere som en iPhone

Notifikations-center og en personlig assistent a la Siri er angiveligt på vej.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Windows Phone 8 kom ud hed det sig, at Microsoft ikke havde inkluderet et notifikations-center, fordi de simpelthen ikke kunne nå at få et sådant færdig før Windows Phone 8-telefonerne skulle ud i butikkerne. Men det råder Microsoft tilsyneladende bod på nu.

Mere assistent, mindre oplæsning
Ifølge tech-sitet The Verge kommer den næste udgave af Windows Phone 8 – der ligesom den almindelige Windows vil hedde 8.1 – til at indeholde to ting, konkurrenterne har, men som Windows Phone ikke har.

Det første er det omtalte notifikations-center, det andet er en personlig assistent á la den som hedder Siri på iPhone og som er indbygget i Androids mange Google-funktioner, men ikke rigtig hedder noget. Det sidste har Windows Phone dog været tæt på.

Du kan nemlig godt tale til din Windows Phone, ligesom du kan med Siri/Google, men primært kun til at diktere sms’er eller emails, og det foregår primært på engelsk. Til gengæld kan Windows Phone så også læse sms’er op for dig, selvom disse lyder ret mærkeligt, hvis de er på dansk.

Den nye assistent skulle dog fungere mere ligesom på iPhone og Android, hvor du kan bede assistenten gøre eller tjekke bestemte ting i telefonen, søge på nettet og udføre bestemte opgaver. Ifølge rygterne hedder Windows Phone-versionen ’Cortana’, men det er formentlig bare det navn, Microsoft bruger internt under udviklingen.

Let adgang til notifikationer og indstillinger
Notifikations-centeret, altså der, hvor du kan se en samlet oversigt over de notifikationer, du har fået i løbet af de seneste timer, har dog manglet i Windows Phone. Et sådant center skulle dog blive tilgængelig med et langt strøg nedover skærmen.

Vælger du i stedet at lave et kort strøg nedover skærmen, får du adgang til en oversigt over visse indstillinger, som du hurtigt kan lave om på. Det kan f.eks. være at slå Wi-Fi og Bluetooth til og fra, sætte telefonen på lydløs eller i flytilstand eller lignende. En tilsvarende funktion har fandtes længe på Android, og blev introduceret i iOS7 for nylig.

Endelig forventes Windows Phone 8.1 at gøre bugt med en af de meste irriterende ting ved Windows Phone: At man ikke kan skrue op og ned for ringe-lydstyrken uden samtidig at skrue op og ned for samtale-lydstyrken eller musik-lydstyrken.

Den nye software-version forventes at komme næste år og blive præsenteret på Microsofts udviklerkonference BUILD.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden