Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

JERNMAND. Hvad siger du til dit eget Iron Man-kostume, 3D-printet efter dine mål? Eller hvad med et par briller, der kan lade dig arbejde med grafik i den blå luft, ligesom Tony Stark? (Foto: Iron Man Factory/Screendump)

JERNMAND. Hvad siger du til dit eget Iron Man-kostume, 3D-printet efter dine mål? Eller hvad med et par briller, der kan lade dig arbejde med grafik i den blå luft, ligesom Tony Stark? (Foto: Iron Man Factory/Screendump)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få dit eget, 3D-printede Iron Man-kostume

Med et par smarte briller kan du endda arbejde med grafik i luften som Tony Stark.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

’Iron Man 3’ var en af de helt store biografsucceser i 2013. Seriens succes hænger formentlig ikke kun lidt sammen med det faktum, at Iron Man-kostumet, der gør Tony Stark til en superhelt, er skabt af ham selv. Med andre ord: Det kræver kun en ekstraordinær ingeniør-hjerne at skabe sine egne superkræfter via fantastiske gadgets. Nu kan nogle af disse gadgets blive dine.

Super-rustning uden superkræfter Du kan nemlig nu købe din egen Iron Man-dragt, der er præcis lige så rustning-agtig som Tony Starks er i filmene. Desværre følger den avancerede teknologi ikke med, så superkræfterne må du undvære indtil videre. Til gengæld kan du være sikker på, at dragten sidder, som den skal.

Den bliver nemlig 3D-printet præcis efter dine mål og kan leveres på fire måneder. Men det kræver, at du lægger et ikke helt ubetydeligt beløb. Faktisk koster det 35.000 dollar, eller cirka 189.000 kroner før skatter og afgifter, at få lavet Iron Man-kostumet på bestilling.

Du kan også nøjes med at få en standard-version, der koster 2.000 dollar, eller ca. 11.000 kroner. Men du kommer til at vente længe på den, for firmaet, der laver kostumerne, har over 5.000 bestillinger, de lige skal klare først.

Lamper de rigtige steder
Dragten er til gengæld udstyret med lamper og lys alle de rigtige steder, og du kan slå visiret op og ned automatisk, helt ligesom i Iron Man-filmene. Så i det mindste ser det rigtigt ud, også selvom dragten hverken giver dig flyve-evner eller overnaturlig slagkraft. Interesserede køber kan gå ind på www.ironmanfactory.com og læse mere.

Hvis du kombinerer dragten med et par briller fra META, så kan du dog blive endnu mere Tony Stark-agtig. Firmaet, der er en af de få, seriøse konkurrenter til Googles Glass-projekt, har netop annonceret, at deres første forbruger-model kommer til sommer.

META Pro, som modellen kommer til at hedde, har indbyggede, gennemsigtige skærme i solbrilleglassene, og lægger et lag af computergrafik henover ’virkeligheden’, når du kigger igennem dem.

Kræver en lille PC

På den måde kan du arbejde ligesom Tony Stark gør i Iron Man-filmene. Han flytter dog rundt på grafikken i den blå luft – her kræver det, at du har briller på for at se det samme. Og andre vil ikke kunne se, hvad du ser.

LÆS OGSÅ

Samtidig kræver META Pro en lille pc for at køre ordentligt. Hvis du er på en arbejdsplads er dette måske knap så stort et problem, men hvis du går rundt ude i verden, er du nødt til at slæbe en lille minicomputer med dig rundt.

Til gengæld er META Pro noget mere fornuftig at have på end Google Glass, der får de fleste mennesker til at se lettere tåbelige ud. Prisen er dog også derefter. META Pro kommer til at koste 3.000 dollar – ca. 16.500 kroner – når den lanceres til sommer. Læs mere HER og se en demo af teknologien HER. https://www.spaceglasses.com/

OPDATERET: Marvel har bedt firmaet bag Iron Man-kostumet tage videoer og billeder ned fra sitet. Meget tyder nemlig på, at firmaet er et svindelforetagende.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden