OVERFØRSEL. Hvis du synes, det er for besværligt at skifte fra iPhone til Android, så har Sony en løsning til dig. Deres nye Z1 Compact (th.) er en direkte konkurrent til iPhone (th.), og alle dine data og apps kan automatisk blive overført fra den sidste til den første. (Foto: Morten Bay)
Foto: Morten Bay

OVERFØRSEL. Hvis du synes, det er for besværligt at skifte fra iPhone til Android, så har Sony en løsning til dig. Deres nye Z1 Compact (th.) er en direkte konkurrent til iPhone (th.), og alle dine data og apps kan automatisk blive overført fra den sidste til den første. (Foto: Morten Bay)

Forbrugerelektronik

Træt af iPhonen? Sony vil lokke iPhone-ejere væk fra Apple

Med deres nye Z1 Compact-telefon vil Sony fjerne alle undskyldninger for at skifte.

Forbrugerelektronik

For nylig testede vi her på siderne Sonys smartphone-flagskib, Z1. Du kan se testvideoen her, hvor telefonens vandtæthed også bliver testet alvorligt. Konklusionen var, at det var en super-telefon, der bare var alt for stor. Det har Sony nu indset, og har derfor lavet en mini-udgave, Z1 Compact, der har en helt bestemt målgruppe: iPhone-ejere.

For besværligt at skifte

Telefonen blev præsenteret på teknologi-messen CES, der i disse dage afholdes i Las Vegas. Men det var først, da Politiken fik en snak med en af Sonys PR-folk, at der blev sagt det, som ikke kunne siges fra scenen under Sonys pressemøde: Z1 Compact er en direkte konkurrent til iPhone.

Ifølge undersøgelser, som Sony har lavet blandt iPhone-ejere, er der en del, der faktisk er trætte af platformen. Men de vil ikke skifte telefon, for de vil gerne beholde iPhonens hurtighed og computerkraft, uden at skulle op i den skærmstørrelse, som normalt følger med på tilsvarende Android-telefoner.

Derfor har Z1 Compact samme kraftige specifikationer som sin storebror, men skærmen – og dermed telefonen - er på størrelse med iPhonens. Samtidig har Sony gjort meget ud af et lækkert design, så det heller ikke er en undskyldning for ikke at skifte. Som Sonys repræsentant forklarede det, så er Z1 Compact den eneste anden »premium smartphone« der er nede i iPhonens størrelse.

Automatisk overførsel af dine apps og data
Dertil kommer, at Sony vil gøre det ultralet at overføre sine data på tværs af platformene. Siden marts sidste år har de tilbudt en tjeneste, der hedder Xperia Transfer. Det er et lille program, man kan downloade til sin computer, som man så sætter sin iPhone og eventuelt nyindkøbte Sony-telefon til.

Programmet overfører herefter alle ens data i form af kontakter, sms’er, emails osv. Men den kan også klare dine apps, hvilket er et af de største problemer ved at skifte fra den ene til den anden platform. Xperia Transfer lægger automatisk Android-udgaven af dine iPhone apps over på din nye telefon, og skulle der være nogle apps, der kun fås til iPhone, foreslår programmet selv et Android-alternativ.

Skulle dette ikke være nemt nok, kunne Sony også løfte sløret for, at der senere i år kommer et kabel, man kan slutte til f.eks. Z1 Compact og en iPhone, og så kan overførselen af dataene ske helt uden indblanding af en computer. Så er det bare en app på telefonen, der styrer det hele.

Z1 Compact har grundet sin mindre størrelse også et mindre batteri i sig, men fordi skærmen også er mindre og ikke er i fuld HD som på Z1, siger Sony, at den kan afspille video i op til 12 timer uden at kny. Den kommer til Danmark i løbet af foråret til en pris, der kommer til at ligge omkring 4.000 kroner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce