Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tabletkøb. Apple vil nu refundere penge til kunder og gøre det sværere for børn at købe i App Store.
Foto: JACOB EHRBAHN (arkiv)

Tabletkøb. Apple vil nu refundere penge til kunder og gøre det sværere for børn at købe i App Store.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Apple skal betale erstatning for børns køb af apps

Apple indgår millionforlig og refunderer børns køb af apps.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

It-virksomheden Apple lukker nu for muligheden for, at man kan købe apps i App Store i 15 minutter efter, man har indtastet sit kodeord på sin iPhone eller iPad. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ændringen kommer, efter at Apple har indvilliget i at betale mindst 32,5 millioner dollar svarende til 178 millioner kroner tilbage til forældre, hvis børn har brugt de 15 minutter til køb i App Store uden forældrenes viden.

Apple har indgået forlig med den amerikanske handelskommission, The Federal Trade Commission. Og kommissionens bestyrelsesformand Edith Ramirez siger, at børnene har købt apps, der har kostet fra 5,50 kroner til 550 kroner.

LÆS OGSÅ

Apple: Vi prioriterer beskyttelse af børn højt

Bestyrelsesformanden siger, at man i kommissionen regner med, at »mange tusinde forbrugere er blevet ramt, og at de kan få erstatning«. Der er ikke sat et maksimumbeløb på, hvor stor en erstatning Apple ender med at skulle betale.

I en officiel udtalelse fra Apple gøres det klart, at:

»Dét at beskytte børn har været højt prioriteret i App Store lige fra begyndelsen, og Apple er stolt af at have sat høje standarder for onlinekøb ved at gøre App Store til et sikkert sted for kunder i alle aldersgrupper«, skriver Financial Times ifølge Ritzau Finans.

LÆS OGSÅ

Koncernchef i Apple Tim Cook har i et brev skrevet til sine ansatte, at Apple allerede er i gang med at følge den praksis, som handelskommissionen har sagt, de skal.

»Vi skal ikke gøre noget, vi ikke allerede har planlagt at gøre. Så vi besluttede at acceptere kravet i stedet for et langt juridisk slagsmål«, skriver Tim Cook ifølge AFP.

Sender e-mails til 28 mio. kunder
Ifølge koncernchefen har Apple sendt e-mails til 28 millioner kunder i App Store, hvor man tilbyder at refundere pengene.

»Vi har i alt modtaget 37.000 krav, og vi vil refundere hvert enkelt som lovet«, skriver Cook i brevet.

Tidligere i denne måned offentliggjorde Apple en omsætning for App Stores sidste år på 54,8 milliarder kroner. Heraf går de 30 procent til Apple.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden