Klik. Mobile Pay vinder prisen, fordi den »gør mest for mange«, lyder det fra dommerne. (arkivfoto)
Foto: JENS DRESLING

Klik. Mobile Pay vinder prisen, fordi den »gør mest for mange«, lyder det fra dommerne. (arkivfoto)

Forbrugerelektronik

Mobil pengeudveksler er kåret som årets app

Danske Banks 'Mobile Pay' får ros for funktionalitet og brugervenlighed

Forbrugerelektronik

Du kan overføre penge med den, ligeså nemt som du kan sende en sms.

Uden at bøvle med kontooplysninger eller NemId, kan den splitte cafe-regninger og udligne gæld til vennerne via et telefonnummer og få klik på en smartphone.

’Mobile Pay’ hedder appen, som Danske Bank står bag, og som netop er blevet kåret som den bedste danske app i 2013.

Gør mest for mange

»Mobile Pay tager noget, som folk normalt synes er lidt halv-besværligt, og gør det rigtig nemt. Før i tiden skulle man bøvle med kreditkort og lange kontonumre for at overføre penge til sine venner, hvis man for eksempel skulle splitte en regning på en restaurant. Med den her app kan man lynhurtigt sende betalingen via mobilen«, siger Anders Hedegren, der er kreativ direktør og medstifter af Novasa, der designer og udvikler apper.

Sammen med fire andre dommere udgør han juryen hos Danish App Awards, der har testet og vurderet en række app’er inden for forskellige kategorier. Under sloganet ’May the best apps win’ kåres vinderne her til aften ved et arrangement hos Aller Media i København.

Balder Olrik, der er innovationsdirektør hos marketingvirksomheden Agillic, roser også vinder-app’en for dens brugsfunktion og brugervenlighed.

»Det er dén app, der gør mest for mange. Samtidig er den nem at bruge og løser nogle ret konkrete problemer på en nem og effektiv måde«, siger jurymedlemmet om appen, som man bruge, uanset hvilken bank man er kunde hos.

Tak til kunderne
Hos Danske Bank er direktør for forretningsudvikling, Jesper Nielsen, både glad og overrasket over sejren til den pengeoverførende app, ligesom han er overrasket over appens popularitet.

»Da vi lancerede den, håbede vi selvfølgelig, det blev rigtig godt. Men at vi har fået en million brugere, hvoraf 60-70 procent er kunder fra andre banker, og at der stadig kommer 3-4.000 brugere til om dagen, det er langt større, end vi havde forventet«, siger han.

Ifølge bankdirektøren skyldes app-succesen især, at brugerne har været involveret i udviklingen af appen lige fra begyndelsen.

»Samtidig har der været stor involvering af kunder blandt andet via Facebook i forbindelse med løbende forbedringer og videreudvikling«, siger Jesper Nielsen om appen, der har kostet et etcifret millionbeløb at udvikle plus udgifter til løbende opdateringer.

Med babyalarm og termometer
Ud over at kåre årets bedste app, har juryen også taget stilling til, hvilke af de dystende stykker software der tilbyder det bedste design, den bedste funktionalitet, og bedste brugervenlighed.

I sidstnævnte kategori løber appen ’Nabby’ med sejren. Den gør praktisk talt en smartphone til den ene halvdel af en babyalarm, som så giver lyd, når babyen i den anden ende græder.

»Og så kan man også få advarsler på sin telefon, hvis temperaturen hos babyen er for høj eller for lav«, siger dommer Anders Hedegren. »Det er et godt eksempel på en anderledes, men smart app«.

En lækker Peter Plys
Et tredje jury-medlem, Janne Jul Jensen, der er interaction designer i softwarevirksomheden Trifork, fremhæver, at en god app generelt skal opfylde fire parametre: Den skal dække et konkret behov, være funktionel og brugervenlig.

»Og så skal den også helst se lækker ud«, siger hun. »Det er ofte, vi ser apps, som opfylder et par kriterier eller tre, men det er virkelig sjældent, at alle fire parametre er opfyldt«.

Anders Hedegren fra Novasa nikker genkendende til den betragtning og fremhæver ’Classic Winnie-the-Pooh’, der vinder prisen som den bedst designede app.

»Den er ikke er særligt innovativ, for man har set usandsynligt mange e-bøger. Men den er animeret på en virkelig lækker måde, og der er kælet for designet i hver eneste lille detalje, så selv jeg, der ikke er i målgruppen, får lyst til at læse Peter Plys«, lyder dommen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden