Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

REAKTION. De mange nye fitness-gadgets og smarture kan give udslæt, hvis man ikke er opmærksom på materialerne og holder dem tilstrækkeligt rene. (Foto: AP Photo/Richard Drew)

REAKTION. De mange nye fitness-gadgets og smarture kan give udslæt, hvis man ikke er opmærksom på materialerne og holder dem tilstrækkeligt rene. (Foto: AP Photo/Richard Drew)

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er du allergisk over for din fitness-tracker?

Nye intelligente beklædningsgenstande giver risiko for nye allergiske reaktioner.

Forbrugerelektronik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som man kunne læse her på siderne forleden, så er der knald på udviklingen inden for smart-ure for tiden.

Det samme gælder de mange smarte fitness-armbånd og andre sensorer, man kan bære rundt på kroppen for at måle sine kropsdata og registrere sin gøren og laden. Men nu begynder et problem at melde sig. Det er nemlig ikke alle disse gadgets, der er lavet i allergi-venlige materialer.

Specifikationer indeholder sjældent materialer
Det amerikanske teknologi-website Engadget har kigget nærmere på sagen, efter en af deres redaktører fik udslæt af at går rundt med fitness-trackeren Up24 fra firmaet Jawbone. Og efter lidt grave-arbejde, fandt journalisterne på sitet ud af, at slet ikke var en usædvanlig reaktion.

Når man kigger på gadgets i vore dage, er man typisk ret specifikations-orienteret. Det vil sige, at man kigger nærmere på smartphonens skærmstørrelse eller lagerplads, tv-skærmens opløsning, hvor meget den bærbare computer vejer, og hvor hurtig den er, og så videre.

Men fremover kan det også være nødvendigt – eller om ikke andet blive et forbrugerkrav – at teknologiselskaberne også begynder at angive, hvilke materialer, vores gadgets bliver lavet i. Med den såkaldte ’wearable computing’-bølge kommer vores gadgets nemlig til i langt højere grad at have kontakt med huden.

Bakterier er det største problem
Hvis man f.eks. har latex- eller nikkel-allergi, skal man nok lige kigge nærmere efter, når man køber intelligent beklædning eller andre ’wearables’. Gadgets har det også med at samle bakterier op, så hvis du er specielt overfølsom overfor disse, skal du nok vælge gadgets, der er nemme at holde rene, og kan tåle at blive desinficeret ofte.

Engadget har talt med hudlægen Todd Williams, der peger på, at især det sidste oftest er problemet. Mange af de nye fitness-gadgets sidder tæt til huden på f.eks. håndleddet, og f.eks. bakterier kan ophobe sig via sved, og hvis man ikke sørger for at holde området rent, kan det give udslæt.

Fænomenet tages allerede nu alvorligt af producenterne af de her produkter. En af de største, FitBit, er allerede begyndt at tilbyde at kunderne kan få pengene tilbage, hvis de oplever en allergisk reaktion fra et af deres produkter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden